Gaziantep ile Vietnam arasındaki ticaret hacmi daha da artacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın, Vietnam ile Gaziantep arasında her geçen gün artan ticaret hacmini daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GTO tarafından, Vietnam ve Gaziantep arasında ticari işbirliğini güçlendirmek ve Gaziantepli firmaları Vietnam ekonomisi ve pazarı hakkında bilgilendirmek amacıyla ?Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari İşbirliği Toplantısı' gerçekleştirildi. Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nguyen Tuan Quang ve Ticaret Ateşesi Tran Ngoc Ha'nın ve Gaziantepli firma yetkililerinin katıldığı toplantıda; Vietnam pazarı, Vietnam'ın başlıca ithalat-ihracat kalemleri ile Türkiye-Vietnam ikili ticareti konuları hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın, Vietnam ile Türkiye ve Gaziantep arasındaki ticaret hacminin her geçen gün arttığını, hedefin bu hacmi daha da artırmak olduğunu ifade etti.

Türkiye ekonomisinde itici bir güç olan Gaziantep'in, Vietnam ile ilişkilerini geliştirmenin her iki ülke için de büyük önem taşıdığına dikkat çeken Aygın, şöyle devam etti: ?Vietnam ile dış ticaret hacmimiz her geçen gün yükselen bir grafik çizmekte. İş adamlarımızın Vietnam'ın stratejik önemini dikkate almaları gerek. Vietnam'daki iş olanaklarını yerinde tespit edip iş imkanlarını araştırmak için Vietnam'a gitmeye hazırız. Aynı şekilde Vietnamlı girişimcileri de Gaziantep'e davet ediyoruz. Özellikle gıda, tekstil ve makine ihracatımız artırılabilir. Yerli üretim için Vietnam'ın sunduğu fırsatları değerlendirmeliyiz.?

Gaziantep'te bulunmaktan mutlu olduklarını ifade eden Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nguyen Tuan Quang ise artan ticaret hacminin, yeni işbirlikleri için umut verici olduğunu dile getirdi. Quang, ?Var olan ticaret hacmini daha da geliştirebiliriz. Vietnam'da sizinle işbirliği yapabilecek bir çok şirket var. Biz kendimizi size tanıtmak ve yeni işbirliklerine vesile olabilmek için buradayız. Vietnam pazarını daha iyi tanımanız için sizleri Vietnam'a davet ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber