Lapkesi'de çiçek salgını karantinası

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı olan Adatepe köyünde küçük baş hayvanlarda görülen hastalık sonrasında bölge karantinaya alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri küçük baş hayvanlarda nükseden çiçek hastalığına müdahale ederek yaklaşık 4 bin koyun ve keçiyi aşıladı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren, zamanında müdahale ettiklerini belirterek üreticileri uyardı. İlçe Hayvan Sağlığı Zabıta Hattı Komisyon Kararı doğrultusunda gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen Ceren, yarı çapı 10 kilometre olacak şekilde gözetim bölgeleri oluşturduklarını aktardı.

3 köyde koruma bölgesi, 8 köyde de gözetim bölgesi oluşturulduğunu belirten Ceren, ayrıca bu köylerde İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler tarafından 4 bin 5 yüz koyunun da aşılandığını kaydetti. Hastalığa karşı gerekli tedbirlerin alındığının altını çizen Ceren, ?Hayvanda yüksek ateş olabiliyor. Erkeklerde testis bölgesinde dişilerde de meme ve kuyruk altında siğiller oluşuyor. Böyle bir emare gören olursa hemen bize müracaat etsin. Çalışanlarımız gereğini yapacaktır. Şu an her şey kontrolümüz altında? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber