TES-İŞ'ten Kangal Termik Santrali'nin özelleştirilmesine tepki

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Kangal Şubesi üyeleri, Sivas'ın Kangal ilçesindeki Kangal Termik Santrali'nin özelleştirilmesine tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ellerindeki pankartlarla Beşyüzevler'de toplanan bir grup sendika üyesi, polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında ilçe meydanına kadar yürüdü. Burada ellerindeki pankartlar ve sloganlarla özelleştirmeyi karşıtı gösteri yapan grup adına TES-İŞ Şube Sekreteri Ömer Yolcu, basın açıklaması yaptı.

Birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin en büyük kuruluşuna sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Yolcu, "Sessizliğimiz sonuna kadar olamayacak, herkes bunu böyle bile. Her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız. Kangal'ı kaymakamı olan köy, Sivas'ı valisi olan ilçe durumuna düşürmemek için elimizden gelen gayreti çabayı sarf edeceğiz. Kangal Termik Santrali; 7 bin insanın aşı, ekmeği ve geleceği. Özelleştirme olursa ne olur? Beş bin insan Sivas'tan göç kervanına katılır." ifadelerini kullandı. Yolcu, Sivaslılardan termik santralin özelleştirilmemesi için çaba göstermesini istedi.

Eyleme Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile Kangal Termik Santrali'nin çalışanları da destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber