Uzlaştırmacı olmak için son başvuru tarihi 30 Kasım

Gaziantep Valiliği, 'uzlaştırman' olmak isteyen adayların, 30 Kasım tarihine kadar istenen belgelerle Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu'na başvurmaları istendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 26 Temmuz 2007 tarih ve 26594 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre 'Uzlaştırmanın Uygulamasına İlişkin Yönetmelik'in 15. maddesi gereği, uzlaştırmacı seçilecek. Uzlaştırmacı olmak için aranan nitelikler şöyle: ?Üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak, hukuk veya hukuk bilgisine, programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmak, hukuk dalında yüksek lisans ya da doktora yapmış bulunmak, baroya kayıtlı avukat olmamak.

Ayrıca, taksirli suçlar hariç olmak üzere; 26 Eylül 2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş ve afa uğramış, ertelenmiş ya da paraya çevrilmiş olsa bile kesinleşmiş bir kararla veya devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, millî savunmaya, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçları ile yabancı devletlerle olan ilişkilere karşı suçlardan ya da zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık vergi kaçakçılığı, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık ve haksız mal edinme suçlarından biriyle hükümlü bulunmamak, disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya geçici olarak yasaklanmamış olmak gerekiyor.?

Başvuru için gerekli belgeler ise şunlar: ?Nüfus cüzdanı örneği, T.C kimlik numarası, mezuniyet belgesinin onaylı örneği, adlî sicil kaydı, iki adet vesikalık fotoğraf, bu yönetmeliğin 30'uncu maddesi uyarınca yapılacak eğilimlere katılacağını beyan eden dilekçe, varsa kayıtlı olunan oda.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber