Torbalı'nın köylerinde dolandırıcı korkusu

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde taş ocağı işlettiğini iddia eden şahısların, köylerdeki marketlerden alışveriş yaparak dolandırdığı iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı köy muhtarları, köy esnafının dolandırıldığını belirterek jandarmaya başvurdu.

İddiaya göre, kendi araçlarıyla köylerde bulunan dükkanlara gelen kimliği belirsiz kişiler, "Karaot köyünde taş ocağı madeni işletiyoruz. Alışveriş yapıp daha sonra ödeyeceğiz" diyerek mal aldılar. Borçları biriken şahıslar, daha sonra ortadan kayboldu. Dolandırıcılık olaylarının gerçekleştirildiği köylerin muhtarları da, Torbalı İlçe Jandarma Karakolu'na gelerek şikayette bulundu. Şikayette bulunan Karaot Köyü Muhtarı Hüseyin Önder, ?Esnaflık yapan kişileri yaklaşık 2 bin lira dolandırıp, kayıplara karışmışlar? diye konuştu.

"TELEFONLARI KAPALI, KENDİLERİNE ULAŞILAMIYOR"

Bu kişilerin işini bilen dolandırıcılar olduğunu öne süren Muhtar Önder, ?Ankara plakalı araçla köylere gelmişler. ?Karaot Madenciliği aldık, orayı bundan sonra biz işleteceğiz' diyorlar ve dükkanlardan alışveriş yaptıktan sonra, kredi kartını uzatıyorlar. ?Bakiyeniz yetersiz' uyarısı sonrası kimliğini alışveriş yaptığı dükkana bırakarak, aldıkları ile birlikte ayrılıyor. Telefonları kapalı, kendilerine ulaşılamıyor. Böyle yaparak köylerdeki esnafları yaklaşık 2 bin lira civarında dolandırmışlar? dedi.

Köylülere uyanık olmaları ve bu kişilerin oyununa gelmemeleri uyarısında bulunan Karaot Muhtarı Hüseyin Önder, ?Bu kişiler tam bir şebeke oluşturmuşlar. İşi bilen adamlar ve tüm köyler tehdit altında? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber