Öğretmenlere özel flash diskler geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 12:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zambak Yayın Grubu'nun tabletli eğitim sistemi kapsamında hazırladığı flash disklerle, öğretmenler ders kitaplarını taşıma mecburiyetinden kurtuluyor.

Konu anlatım videoları, laboratuvarda yapılan deneyler, animasyonlar, testlerin içinde bulunduğu flash diskler, eğitim setleriyle hediye olarak verilecek.

Zambak, Coşku ve Değer Yayınları ilkokula adım atan bir öğrencinin liseden mezun oluncaya kadar ihtiyaç duyacağı bütün dersleri 8 GB'lik bir flash diskte topladı. Akıllı tahta sistemine de uyumlu olan flash diskler, yeni eğitim sistemine uygun 12 yıllık eğitim süresindeki tüm dersleri kapsıyor. Konuların daha iyi anlaşılması için videolar, animasyonlar, resim ve grafik ile zenginleştirilmiş diskler, herhangi bir internet bağlantısına gerek kalmadan windows uyumlu masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılabiliniyor. Öğretmenler akıllı tahtalarda görüntüleyecekeleri kitabın sayfasını istediği kadar büyütüp, küçültebilecek. Üzerine yazı yazabilecek, istediği kısmı perdeleyip kapatabilecek.

Flash disklerin yayınlarla öğretmenlere hediye edileceğini belirten Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü ve Türkiye Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Bayram Murat, "Toplam 8 GB'lık flash diskte kitapların içeriği yaklaşık 2-4 GB arasında değişiyor. Geri kalan 4-6 GB'lık boş kısmını öğretmen kendi isteği doğrultusunda kullanabilecek. Flash diskler, kitap taşıma mecburiyetini de ortadan kaldırıyor. Öğretmenler dersleri cebinde taşıyabilecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber