Çocuklarına mendil sattırdığı için tutuklanan aile

Adana'da 10 çocuklu ailede çocuklardan biri mendil sattığı için anne ve babanın cezavaine giren aileye 1 yılda 10 bin lira para yardımı yapıldığı öğrenildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinden göç ederek Adana'ya gelen, Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki tanınmış aşiretlerinden birinin kızı olan Yasemin Y. (30) ile Salih Y.'nin (39) 10 çocuklarından biri olan H.Y. (10) bu yıl içerisinde 44 kez mendil satarak yakalandığı için anne ve babaya 2 ay hapis cezası geldi. Anne ve baba hapis cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi.

Konuyla ilgili olarak Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ailenin 10 çocuğu olduğu bunlardan H.Y.'nin 44 kez mendil satarken yakalanıp işlem yapıldığı belirtilerek, "Bu nedenle sosyal hizmet uzmanlarımız sürekli anne ve baba ile görüştü. Aileye maddi durumu zayıf olduğu için ayda 459 lira sosyal yardımlaşma maaşı bağlandı. Ayrıca okula giden çocuklara eğitim, yaşları 0-3 arasında olan çocuklara da sağlık yardımı yapıldı. Bu paralar direkt anneye verildi. Bu yolla bu yıl içinde bu zamana kadar aileye 10 bin lira para ödendi. Ancak buna rağmen çocuk mendil satmaya devam edince anne ve baba hakkında dava açıldı" denildi.

Mendil satan çocukların kayıt altına alındığını daha sonra aile ile görüşüldüğünü ve yardım yapıldığını en son savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtilen açıklamada, "Yüksel ailesinin çocuğu uyarılara rağmen mendil satmaya devam etti. Biz bu tür ailelere her türlü desteği veriyoruz, anne ve baba cezaevine girmeden önce bu çocukları almak istedik ancak aile vermedi. Anne ve baba cezaevine girdikten sonra yine çocukları almaya gittik ancak bu kez babaanne ve anneanne çocukları vermedi. Ancak çocukların aile tarafından istismarı devam ederse savcılığa başvurarak çocuklar aileden alınacak" denildi.

Açıklamada, ailenin çocukları istismar etmeyi alışkanlık haline getirdiği, devletin çocuklara sahip çıktığı vurgulandı. - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber