Uygulamalı girişimcilik eğitimi alanlara sertifika

Nizip Ticaret Odası (NTO) ile Nizip Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (NASİAD)'nin farklı tarihlerde düzenlediği KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimi 2. kurs dönemini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NTO'da yapılan törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep Müdürlüğü ile birlikte girişimci sayısınıı artırmak amacıyla Şubat 2012'den itibaren eğitim programları düzenlediklerini ifade etti. Özyurt, bu kapsamda 1. dönem kursta 600, 2. dönem kursta 90 ve 3. dönem kursta 60 kişi olmak üzere, toplam 210 girişimci adayının girişimcilik eğitimini almalarına imkan sağladıklarını ifade etti. Özyurt, "Açılan kurslarımızda 79 bayan ve 131 erkek girişimci adayı eğitim almıştır. Bu konuda bayanlarımıza da destek olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.? dedi. KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Doğan ise girişimciliğin önemini ve anlamı, girişimcilikte nasıl bir yol izlenmesi hakkında kursiyerlere bilgi verdi.

İkinci sertifika töreni ise NASİAD'da yapıldı. Törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı A. Murat Kızılaslan, ?NASİAD olarak 30 girişimciye uygulamalı girişimcilik eğitimini, KOSGEB işbirliği ile vermiş bulunmaktayız. Yeni girişimcilerin ilçemiz ekonomisine canlılık kazandırmasını ve buraya bir katma değer sağlamasını bekliyoruz. NASİAD olarak başarılı işletmelerin iyi bir eğitim almaları, yeniliğe önem vermeleri gerektiğine inanıyoruz.? diye ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, kursu başarı ile tamamlayan girişimcilere, KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Doğan, NASİAD Yönetim Kurulu Başkanı A. Murat Kızılaslan tarafından sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber