Sağlık İl Müdürü Bilgin: Antalya yaşlanan dünya nüfusunun cazibe merkezi olacak

Antalya Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, Antalya'yı yaşlanan dünya nüfusunun cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgin, Sağlık Bakanlığı'nın Antalya ile birlikte İstanbul, İzmir ve Bursa'da sağlık serbest bölgesi kurmayı planladığını belirterek, "Antalya'daki serbest sağlık bölgesi için; il merkezinden Manavgat ilçesine kadar yer alan bölgede 5-10 bin dönümlük bir ya da daha fazla alanda serbest bölge kurulması düşünülüyor." dedi.

Antalya'da Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ?Antalya'nın Sağlık Turizmindeki Yeri ve Sağlık Serbest Bölgesi Tanıtımı' toplantısı Ramda Plaza Otel'de düzenlendi. Toplantıda sağlık serbest bölgesinin faydaları, ülke ekonomisine ve sağlık turizmine katkıları anlatıldı. Toplantıya Türkiye'de sağlık serbest bölgesine yatırım yapmayı planlayan ABD'li Wallcott Holdings CEO'su Ian Jacobs da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya'nın sağlık serbest bölgesi yapılmasını ve işletilmesini hak ettiğini söyledi. Yüksel, sağlık serbest bölgesinin Antalya'da kurulması için yerel baskının arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin de, Bakanlık tarafından Türkiye'de 4-5 ilde sağlık serbest bölgesinin oluşturulmasının düşünüldüğünü söyledi. Bilgin, serbest bölgenin Antalya'da da yer alması gerektiğini kaydetti. Antalya'nın rakipleri arasında İstanbul, İzmir ve Bursa illerinin yer aldığını açıklayan Bilgin, sağlık serbest bölgesinin Antalya'da kurulması için ilgili sivil toplum kuruluşlarının daha aktif çalışması gerektiğini belirtti. Bilgin, Antalya'daki sağlık bölgesinin il merkezinden Manavgat ilçesine kadar yer alan bölgede 5-10 bin dönümlük bir ya da daha fazla alanda serbest bölge kurulmasının düşünüldüğünü söyledi. Antalya'yı yaşlanan dünya nüfusunun cazibe merkezi haline getirmek istediklerini aktaran Bilgin, sağlık serbest bölgesinin kurulmasına yönelik kanun tasarının kısa süre sonra meclise sunulacağını ve yatırımcıların Türkiye'ye gelmesi için çalışmalar yapılacağını ifade etti. Bilgin, projenin getireceği avantajları da şu şekilde anlattı: ?Yatırımcılara mali ve vergi konularında avantajlar sağlayacak. Sağlık hizmetinin sunulması ve planlanması yapılacak. Bürokrasi en aza indiriliyor. Teşvikler sağlanıyor. Ülkemizdeki bazı mevzuatlar serbest bölgede uygulanmayacak. Sağlık serbest bölgesinde kadro sıkıntısı olmadan yabancı hekim ve sağlık personeli kendi dilinde Türkçe bilmesine gerek olmadan çalışacak.? Sağlık turizminde dünyadaki Dubai ve İran modelini uygulamayı istemediklerini ifade eden Bilgin, 'Türk Modeli' olarak öne çıkmayı hedeflediklerini kaydetti. Bilgin, Antalya'da uygulamak istedikleri modelin ise, yaşlı hastalara yönelik yaşam alanları oluşturarak tedavi ve psikolojik rahatlık sağlayacağı konsept olduğunu açıkladı.

Wallcott Holdings CEO'su Ian Jacobs, dünyanın 7 kıtasında farklı ülkelerde kurmak istedikleri ?Uluslararası Sağlık Turizmi ve Ekonomik Kalkınma Bölge' projesiyle sağlık alanında küresel bağlantı ve kalite standardı getirmeyi hedefledikleri söyledi. Jacobs, proje kapsamında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Meksika, Brezilya, Malezya, Güney Afrika'da üçüncü yaş olarak adlandırılan yaşlı turistlere tedavi ve yaşam alanı oluşturmayı planladıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber