Travel Turkey İzmir'e bu yıl 20'ye yakın ülke ve 60 il katılacak

İzmir, turizmcilerin büyük buluşmasına hazırlanıyor. 6?9 Aralık 2012 arasında düzenlenecek Travel Turkey İzmir, yerli ve yabancı turizm profesyonellerini biraraya getirecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2013 turizm sezonunun başladığı yer olacak fuara, bu yıl Güney Kore, Endonezya, Maldivler, Makedonya, Umman ve Sri Lanka ilk defa olmak üzere 20'ye yakın ülke ve 60'tan fazla ilden 700'ü aşkın firma katılıyor.

İlk defa düzenlendiği 2007 yılında 185 firmayla başlayan ve her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran fuar, dünyanın ve Türkiye'nin farklı destinasyonlarından turizm profesyonellerini ağırlamaya hazırlanıyor. Travel Turkey İzmir, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Messe International İstanbul işbirliğiyle düzenleniyor. Daha öncekiler Şanlıurfa, Trabzon, Denizli, Ordu, Osmaniye ve Kütahya'nın ardından bu yılki partner il Kastamonu. Birincisinden beri sırasıyla Yunanistan, KKTC, Saraybosna Kantonu, Hırvatistan, Zagreb ve Hollanda'nın partner ülke olduğu fuarda bu yıl Karadağ yer alacak. Yeni sezona ilişkin bağlantıların kurulacağı Travel Turkey İzmir, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nın bütün hollerinde düzenlenecek.

Fuara bu yıl katılan ülkeler şunlar: Almanya, Bosna Hersek, Endonezya, Güney Afrika, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, KKTC, Malezya, Maldivler, Makedonya, Sri Lanka, Tunus, Türkiye, Umman, Ürdün ve Yunanistan. Ziyaretçi çalışması yapılan ülkeler ise Almanya, Azerbaycan, Danimarka, Güney Afrika, Hindistan, İspanya, İtalya, Kanada, Tataristan ve Uganda. Türkiye'ye gelen turist sayısını, turist gönderen ülke sayısını ve nitelikli turist sayısını arttırma hedefiyle bu yıl çok farklı ülkelerden gelen ve turizm satın almacısı niteliği taşıyan 50'in üzerinde misafir ağırlanacak. Fuarda otel ve seyahat acentelerinin yanısıra kalkınma ajansları, belediyeler, otel ekipmanları tedarikçileri, araba kiralama ve havayolu şirketleri, deniz ve kültür turizmi, kongre, inanç, sağlık, eğitim, yatçılık, golf, kış sporları, gastronomi gibi alanlardan çeşitli kurum ve kuruluşlar, valilikler, Kültür Turizm il müdürlükleri yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber