Kamyonet koyun sürüsüne daldı

Adana'nın Kozan ilçesinde, bir kamyonetin koyun sürüsüne dalması sonucu 32 koyun telef oldu, çok sayıda koyun da yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Mehmet Ö.'nün kullandığı 01 Y 1169 plakalı kamyonetin, ilçeye bağlı Yüksekören köyü civarında koyun sürüsüne dalması sonucu kaza meydana geldi. Koyunların sahibi olduğu öğrenilen Nihat Ulaş, "Karanlıkta bir aracın geldiğini gördüm, el feneri ile selektör yaptım. Artık selektörü görmedi mi bilmiyorum koyunların ortasına daldı. Zaten araçlar geçsin diye yolun sağ tarafını boş bırakıyorduk. Bu kamyonet soldan geldi koyunlarımızın ortasına daldı" dedi.

Görgü tanıklarından Mustafa Kavlak ise, "Bu bölgede sık sık böyle kazalar oluyor. Hayvan sahipleri 300 kilometre uzaklıktan yorgun argın geliyorlar. Yetkililerimizden, buralara hayvan uyarı levhalarının dikilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, kazada yaralanan ve olay yerine gelen ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan sürücü Mehmet Ö. ile yanında yolcu olarak bulunan Öner A.'nın durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu oluşan kaza sonrası 32 koyun telef olurken, çok sayıda koyun da yaralandı. Kazanın şoku ile sürüdeki diğer koyunlar karanlıkta çevreye dağılırken, telef olan koyunlar da bir kamyona yüklenerek, karayolu temizlendi.

Koyunların, Feke'nin yaylalık yerlerinden, kış aylarının gelmesiyle birlikte kışlayacakları Kozan'ın Yassıçalı köyü Kayhan Mahallesi'ne getirildiği öğrenilirken, jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber