Adana'daki Mardinliler dayanışma programında buluştu

Adana'da yaşayan Mardinliler, Seyhan Otel'de Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (Mardav) tarafından düzenlenen geleneksel programda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 18.'ncisi düzenlenen programa Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Emniyet yemekte Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş, programda yaptığı konuşmada, Mardinlileri kutlayarak, ?Mardav'ın eğitime yaptığı önemli katkıları taktir etmemek mümkün değil.? dedi.

Eğitime katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür eden Vali Coş, ?Mardav ailesini kutluyorum. Bu çalışmaların diğer dernek, vakıf ve kurumlara da örnek olmasını diliyorum. Mardinli hemşehrilerimin memleket sevgisini, çalışkanlığını beğeniyle karşılıyor, bu güzelliklerin devam etmesini diliyorum. Bu çalışmalar Türkiye'nin, Adana'nın Mardin'in kalkınması için çok önemli.? şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise "Bu güzel programda Mardinli hemşehrilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.? ifadesini kullandı.

Mardin denilince akla sanat, kültür, birlik beraberlik ve güzelliklerin geldiğine işaret eden Aldırmaz, "Adana 81 vilayetten göç alan bir kent. Ancak en çok göçü Mardin ve Şanlıurfa'dan alıyor. Mardinli hemşehrilerimizle çocukluğumuzdan beri birlikte yaşıyoruz. Altın Koza etkinlikleri çerçevesinde Mardin'e de gittik. Bu kucaklaşmayı önümüzdeki dönemlerde de devam ettireceğiz.? şeklinde konuştu.

Mardav Başkanı Osman Göktekin ise vakfın 18 yıl önce Mardinlileri bir araya getirmek ve dayanışmayı sağlamak için kurulduğunu belirterek, vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Göktekin, Mardav adıyla ürünler pazarlamak istediklerini söylediği konuşmasında önümüzdeki dönemde bin 200 öğrenciye burs vereceklerini açıkladı.

Mardav'ın 18. Geleneksel Programı, konuşmaların ardından Mardin'i tanıdan film gösterimi sonrasında türküler ve halaylarla devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber