Atakum Belediyesi personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Samsun Atakum Belediyesi tarafından organize edilen hizmet içi eğitim seminerinde şantiyede çalışan personele 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği' konusu anlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ali Kemal Boz tarafından Atakum Belediyesi işçilerine yönelik verilen seminerde, 4857 sayılı Yasa'nın temelleri anlatıldı. Boz, insanın en temel haklarından birinin sağlıklı yaşam hakkı olduğunu belirterek, ?Bunu sağlamak için üç ana unsur vardır. Biri devlet, diğeri işveren, sonuncusu da işçidir. Devlet, konu ile ilgili yasaları çıkarır, denetler, teknik çalışmaların altyapısını oluşturur. İşveren, teknik güvenlik konularında çalışmalar yapılmasını sağlar. İşçi de bunlara uyar. Şu an Atakum Belediyesi'nde bu yönde bir çalışma gerçekleştiriyoruz.? dedi.

Türkiye'de meydana gelen iş kazalarının yüzde 98'inin önlenebilir nitelikte olduğunu da sözlerine ekleyen Ali Kemal Boz,?Kazaların çoğu güvensiz davranış ve şartlarından oluşmaktadır. İş güvenliği kurallarına uyalım, çünkü onlar bizim sağ salim eve gitmemiz içindir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber