'Öğretmen olan kızıma adak keseceğim'...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2005 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da "Öğretmen olan kızıma adak keseceğim. Param yetişmedi. Az sonra getirmek üzere borç para verir misiniz?" diyerek 28 ayrı kişiyi dolandırdığı iddia edilen kadının yargılanmasına devam edildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, dolandırıcılık yöntemiyle yaklaşık 5 bin YTL para topladığı iddia edilen Akkız Ç, susma hakkını kullandığını belirterek, ifade vermeyeceğini ve savunmasını avukatının yapacağını söyledi.

Duruşmada ifade veren olayın mağdurları ise, Akkız Ç. yakalandıktan sonra paraları geri ödendiği için şikayetçi olmadıklarını, ancak kanunun gerekli cezayı vermesini istediler. Dolandırılan Saniye F, "Bana kızım öğretmen oldu. Adak keseceğim. Karşı apartmanda oturuyorum diyerek borç istedi. Öyle tatlı konuşuyordu ki, beni buğday hamuru gibi yumuşattı" dedi.

200 YTL parası alınan Muazzez B. ise, "Benden önce 50 YTL istedi. Daha sonra 200 YTL'ye çıktı. O kadar inandırıcıydı ki, 'Kap ver de sana kestiğim adaktan 5 kilo et vereyim. Pazar günü mevlit yapacağım. Davetlisin' dedi. Ben de inanıp 200 YTL verdim" diye konuştu.

Kendisinden 725 YTL para alındığını ileri süren Naciye E. de, "Beni de aynı yöntemle kandırarak 725 YTL paramı aldı. Millet onun için para kazanmıyor. Kanunlar cezasını versin" şeklinde konuştu.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

2005 yılında Samsun'un çeşitli semtlerinde çoğunluğu kadın 28 kişiden 125 YTL ila 725 YTL arasında para alarak dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Akkız Ç, çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber