Kürt kökenli vatandaş, teröre karşı 'Barış Sembolü' heykeli yaptı

Sultanbeyli'de yaşayan Bitlis'li Faysal Özmen, Nemrut Dağı'ndan getirdiği renkli taşlarla 'Barış Sembolü' dediği bir heykel yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu'daki teröre ve teröre destek verenlere tepki için yaptığı heykelde, bir şehit anasının Türk Bayrağı'na sarılı tabut başında ağalaması dikkat çekiyor.

Okuma-yazma dahi bilmeyen Kürt kökenli Faysal Özmen (31), kısa süre önce İstanbul'a geldi. Sultanbeyli'ye yerleşen Özmen, Doğu'daki terör olaylarını ve yaşanan acıyı kendi imkanları ile yaptığı heykelle resmetti. Nemrut Dağı'ndan topladığı renkli taşlarla 'Barış sembolü' adını verdiği heykeli yapan Özmen, bir inşaat işçisi. Ağaç görünümündeki heykelin taban kısmı, o bölgenin coğrafi yaşantısını yansıtan figürler ile dolu. Özmen, ağacın gövde kısmına da barışı sembol eden iki beyaz güvercin yerleştirmiş. Barış güvercinlerinin Türkiye vatandaşlarını sembol ettiğini dile getiren Özmen, aynı gövde üzerinde bulunan ve barışa sekte vurmak isteyen yılanı da ülkenin bütünlüğüne zarar vermek isteyen terör ve terör yandaşları olarak tanımlıyor.

GÖVDENİN ÜZERİNDE ŞEHİDİNE AĞLAYAN BİR ANA VE TÜRK BAYRAĞI VAR

Türkiye'de yaşayan insanların bir bütün olduğunu ?Barış Sembolü'nde yansıtmaya çalışan Faysal Özmen, zaman zaman ağaç içerisinde yaşayan ?kara yılan'ın gövdeye zarar verdiğini ve anaların gözyaşları döktüğünü dile getiriyor. Türk Bayrağı'na sarılı şehidi için ağlayan bir anneyi gövdenin en üstüne yerleştiren Özmen, "Anadolu'da analarımız şehidine gözyaşı çok döküyor. Ben de yaptığım ?Barış Sembolü' ile ay-yıldızlı bayrağa sarılı bir tabut başında gözyaşı döken bir şehit annesini gövdenin en üst kısmına koydum. Ağaç içerisine koyduğum elektrik ve su kanalları ile şehit annesinin ağlamasını canlandırabiliyorum." dedi. Yaptığı eserde doğal taş dışında hiçbir malzeme kullanmadığını dile getiren Özmen, eserinin ülke insanına önemli mesajlar vermesini istiyor.

'İMKÂNIM OLURSA DAHA GÜZEL ESERLER ÇIKARACAĞIM'

Hiç okula gitmediğini söyleyen Özmen, Türkiye'nin ve özellikle Doğu ve Güneydoğu halkının terörden çok çektiğini dile getirdi. Terörün son bulmasını ve anaların artık ağlamamasını isteyen Özmen, sanatçıların da eserleriyle bu konuya dikkat çekmelerini diledi. Özmen, "Ben sanatçı değilim. İşten arta kalan zamanlarımda böyle bir eseri yapmak istedim. İmkânı ve olanakları olan sanatçılarımızın bu konuya eğilmeleri ülkeye huzur getirir. Eğer imkânım olursa buna benzer daha çok eserler yapmak isterim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber