Reşit Haylamaz, TÜYAP'ta okurlarıyla buluştu

Kaynak Kültür Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve Yazar Reşit Haylamaz, 31. İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okurların yoğun ilgi gösterdiği Haylamaz, en çok satan kitaplarını okurları için imzaladı.

TÜYAP 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Beylikdüzü'ndeki fuar alanına akın eden binlerce vatandaş, kitaplara yoğun ilgi gösterdi. Kaynak Yayın Gurubu'nun standı da fuarda en çok ilgi görenler arasında yer aldı. Standa gelen vatandaşlar fuara özel indirimli kitaplardan hem kendilerine hem de yakınlarına satın aldı.

Kaynak Kültür Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Dr. Reşit Haylamaz da fuar kapsamında düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya geldi. En çok satan kitaplarını imzalayan Haylamaz, okurlarıyla yakından ilgilendi. Fuarı değerlendiren Reşit Haylamaz, her geçen sene İstanbul Kitap Fuarı'na ilginin biraz daha arttığını ve bunun sevindirici olduğunu söyledi. Satılan kitapların tirajlarına bakıldığında bu durumun daha net olarak ortaya çıkacağını aktaran Haylamaz, ?İnsanlar sadece bunları ellerinde tutmak için almıyorlardır diye ümid ediyorum. Reflekslerine baktığımızda kitabın muhtevasına hakim olduklarını görüyoruz ki; böyle sadece bir görüntü olsun diye kitabın alınmadığını gösteriyor bu.? ifadesini kullandı.

Okurlarıyla buluşmanın fuarda kendisi için ayrıca önemli olduğunu aktaran Haylamaz, kitaplarının çok satmasının asıl sebebinin içerikleri ve muhtevası olduğunu söyledi. Kitaplarında genellikle Asr-ı Saadet gibi, Peygamber Efendimiz (sav) ve Sahabe-i Kiram Efendilerimizi konu aldığını aktaran Haylamaz şöyle konuştu: ?Bu kitaplar çok yoğun ilgi görüyor. Burada da benim gördüğüm kadarıyla biraz böyle okuyucunun okumasını kolaylaştırıcı bir dili tercih etmek için gayret gösteriyoruz. Burada da hedefe ulaşıldığı gibi bir kanaat ifade edilebilir.?

FUARIN EN ÇOK İLGİ GÖREN KİTABI ?YENİLENME CEHDİ'

Fuarın en çok ilgi gören kitabının Fethullah Gülen Hocafendi'ye ait Kırık Testi serisinin 12. Kitabı Yenilenme Cehdi olduğunu aktaran Haylamaz, kitabın ilk defa bu fuarda okurla buluştuğunu aktardı. Daha önceki kitaplardan daha fazla okura ulaşacağını tahmin ettiklerini belirten Haylamaz, ?Yenilenme Cehdi'nin 300 bin tirajla başladığını ve kısa süre içinde yeni talepler geldiğini belirtti. Haylamaz, hedeflerinin 500 bin tiraj olduğunu ve kısa süre içinde bu rakama ulaşacaklarını tahmin ettiklerini ifade etti.

?Yenilenme Cehdi'nin Kırıktesti serisinin 12. Kitabı olduğunu aktaran Haylamaz, ?Yenilenme cehdi, imanlı ve inanan insanın uzun soluklu yürüyebilmesi için, Allah nezdinde makbul bir kul olabilmek için sürekli canlı kalmaya ihtiyacımız var. Bu da insanın kendisini yenilemesiyle olur. Hayata kurulmuş çok fazla tuzak var ve bu tuzaklardan kurtulabilmek için insanın sürekli olarak kendini gözden geçirmesi gerekiyor. İnsanin manevi dünyasını yenileme, kendini daha aktif kılabilmeyi anlatıyor. Yenilenme demek ki aynı zamanda bir gayreti ifade ediyor ki, yenilenme ve cehd yan yana geldi.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber