Aşık Kemali Bülbül'e saygı gecesi

Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF), "Aşık Kemali Bülbül'ü Anma Programı" düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek binasındaki programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz ve yönetim kurul üyeleri, Atakum Kavaklılar Dernek Başkanı Av. Altan Sökmen, İlkadım Belediye Başkan Yardımcıları Burhan Taş, Ahmet Seven, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, İşletme İştirakler Müdürü Yaşar Kutbay, Merhum Aşık Kemali Bülbül'ün eşi, oğulları ve yakın akrabaları katıldı.

Aşık Kemali Bülbül'ün eserlerinin okunduğu programda katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Programda konuşma yapan KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz, ölümsüzleşen ustaların hayata dair neleri varsa halkıyla tanışması için burada bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Karagöz, "Bu toplumun hangi değerleri varsa, hangi ustası varsa, hangi düşünce adamı varsa, hangi müzik adamı varsa bunu tüm halkımız tanımaları için Federasyonumuz olarak ilerleyen zamanlarda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Ben buradan kaybettiğimiz halk ozanımız Aşık Kemali Bülbül'ün bize bıraktığı eserleri yaşatmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğim. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

Geceye katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Halka mal olmuş büyük ozanların eserlerinin yaşatılması adına elimizden gelen tüm katkı ve desteği esirgemeyeceğiz. Bu programlarla, gerçekten saman alevi gibi değil, hazineler dolusu bir kültürün mensubu olduğumuzu, kültürümüzün temelinde yürek, sevda, aşkın olduğunu herkes bilsin istiyoruz. Bu toplumda var olmanın, geriye bakıp döndüğünüzde de yaşıyor olmanın tek şartı toplumda iz bırakmaktır. Bugün burada organize edilen etkinlikle ilçemizin adına yakışır bir ilkle bir adım atmış olduk. Bunun için de Aşık Kemali Bülbül ile başlayalım dedik. Aslında arzu ettiğimiz onunda burada yanımızda olmasıydı. Ancak hayat buna müsaade etmedi. O gitti, yalan dünyayı bize bıraktı. Biz onun, bu topraklar için hangi sevda türküsünü söylediğini biliyoruz, dünyanın nasıl yalan olduğunu gösterdiği için onu rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu topraklar, bu önemli değerleri bu yıl değil, yüzyıllar sene sonra da yaşatacaktır ve yaşatmaya devam edecektir" diye konuştu.

Gecenin sonunda İlkadım Belediyesi'nin Aşık Kemali Bülbül'ün eserlerini bir araya topladığı, hayatından kesitlerin olduğu kitabı misafirlere armağan edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber