İZSU ilçe ve köylerdeki su depolarını yeniledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kemalpaşa, Urla ve Bayındır ilçeleriyle köylerdeki 143 su deposunu, 4 milyon 873 bin liralık yatırımla bakım onarımdan geçirdi. Torbalı'daki 32 su deposunu daha bakımdan onarımdan geçirmek için de ihaleye çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl yıl Bayındır'da 1 milyon 156 bin liralık yatırımla 26 su deposu bakım oranımdan geçirildi. Ahmetler Mahallesi, Merkez Depo, Merkez İstasyonaltı Deposu, Patamoz Alt Deposu,

Patamoz Üst Deposu, Çırpı (2), Alankıyı, Arıkbaşı (2), Balcılar, Çamlıbel, Çiftçigediği, Çınardibi, Dernekli, Fırınlı, Havuzbaşı, Hisarlık, Karahalilli, Karaveliler, Kızılağaç, Kızılcaova, Osmanlar, Söğütören, Yakapınar ve Yeşilova köyleri depoları yenilendi. Seferihisar ve Urla'da su deposu, terfi merkezi, trafo binası ve kuyunun yer aldığı 60 tesisin yenilenmesi için ihaleye çıkıldı. 1 milyon 813 bin liralık yatırımla çalışmalar devam ediyor. Balıklıova'da Adatepe, Elendağı dağıtım depoları, Urla'da Barbaros köyü, Güvendik Dağı, İçmeler, Özbek köyü, Urla Toplama Deposu ve Yağcılar köyü dağıtım deposundaki çalışmalar tamamlandı. Bakım ve yenileme çalışmaları kapsamındaki yapılar şunlar: Seferihisar'da Akarca, Çamtepe, Gödence, Gölcük Dağıtım Deposu, Asarcık, Şakar ve Cemilbey su kuyuları ile terfi merkezi. Urla'da Balıklıova Elendağı ile Keson kuyuları, Adatepe, Elendağı, Barbaros Köyü su depoları, Barbaros Köyü Kuyusu, Çeşmealtı Terfi Merkezi, Çeşmealtı Toplama Deposu, Urla Dağıtım Deposu, Demircili Köyü Dağıtım Deposu, İçmeler Terfi Merkezi, İçmeler Toplama Deposu, İçmeler trafo binası, İskele Çayır Kuyusu, Çayır trafo binası, Yıldıztepe Dağıtım Deposu (2), Kocadere Dağıtım Deposu, Özbek Kuyusu (2), Urla Terfi Merkezi, trafo binası (2), Yağcılar köyü kuyusu, Zeytinalanı lojmanlar, Zeytinalanı Terfi Merkezi, Zeytinalanı Toplama Deposu. Menderes Ürkmez'de 14 Evler, Ahmetbeyli, Arıtma, Arkonut, Eski Orhanlı, Ürkmez -Gümüldür 4 bin tonluk depo, Ürkmez Gümüldür Terfi Merkezi, Yeni Orhanlı Kaynak, Kavakdere, Maydonoz, Orhanlı Orta Mahalle, Orhanlı TMS Altı, Ortaköy, Ömür beldesi alt ve üst dağıtım depoları, Özdere Özkent, Yeni Orhanlı dağıtım depoları. Arkonut Terfi Merkezi, Ürkmez Gümüldür Terfi Merkezi.

Torbalı'daki Ayrancılar Ara Terfi, Ayrancılar Egekent Terfi, Ayrancılar en üst, Ayrancılar Türkmenköy, Demirciköy, Yeşilköy, Yoğurtçular, Yazıbaşı Çamlık 1, Yazıbaşı Çamlık 2, Yazıbaşı İller Bankası Depo, Yazıbaşı Kuşçuburun, Yazıbaşı Kuşçuburun Zirve, Yazıbaşı Ortadepo, Yazıbaşı Zirve, Kaplancık Köyü, Özbey Mahallesi, Merkez Gömme, Ahmetli Köyü, Subaşı Göllüce Mahallesi, Subaşı Naime Mahallesi, Sağlık Köyü, Subaşı Terfi, Yeniköy Deposu, Çamlıca Köyü, Düverlik Köyü, Karakuyu, Dağtekke, Helvacı, Karakızlar, Karaot Köyü, Korucuk köyü ve Ormanköy su depoları bakım ve onarımdan geçirilecek.

İZSU ekipleri, bakım onarım çalışmaları kapsamında depo çatlaklarını onarıp su yalıtımı sağlıyor. Sıva, boya ve badana işleri yapılıyor. Çürüyen içme suyu boruları, vanalar, kapı ve pencereler yenileniyor. Depo haznesini güneşten korumak ve suyun ısınmasını önlemek amacıyla toprak dolgu yapılıyor. Depo içindeki suyla temas eden yüzeyler fayans kaplanıyor. Merdivenler, krom olanlarla değiştiriliyor. Manevra odaları sıvanarak boyanıyor ve tabanına fayans döşeniyor. Enerji temini yapılarak ihtiyacı olan depoların etrafına koruma çiti döşeniyor. Bazı bölgelerde ise yeni depo yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber