Su sıkıntısı köylüleri bıktırdı

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kıyıklar köyünde sekiz yıldır devam eden su sıkıntısı köylüleri çileden çıkardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köylüler evlerine su gelmediği için su bidonları ile kuyudan su taşıyarak yemek, bulaşık gibi ihtiyaçlarını gideriyor. Köy halkından Fadem Ekinci, köyde su olmadığını belirterek "Birkaç kez çalışma yaptılar. Suları bir hafta kadar bıraktılar sonra tekrar sularımızı kestiler. Köylüden su paraları toplandığı halde hâla sularımız akmıyor. Yetkililerin çare bulması gerekiyor? dedi.

Köy halkından Muhammet Yılmaz ise, yetkililerin belki bu olaydan haberi olmadığını belirterek şunları söyledi: "Kaç sene oldu her köyde su varken bizim köyümüzde hâla su yok. Muhtar sürekli arıza var bahanesi ile suları basmıyor. Paralar toplanıyor yine su yok. Köylünün parasını ne yapıyorlar neden hâla sularımız gelmedi anlamadık gitti.?

Şerife Yılmaz da, sabahleyin çay demlemek için erken saatte kalkarak kuyuya su almaya gittiğini belirterek şöyle konuştu: "Artık biz yaşlandık. Su bidonlarını doldurarak el arabası ile taşıyamaz duruma geldik. Bizim yanımızda sularımızı taşıyacak insanımız yok. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi satmaya geliyorlar. Ben onları nasıl alayım hangi su ile çalışacak. Köyümüzde çamaşır makinesi olanlarda var onlarda çamaşırları elinde yıkıyor. Biz artık köyümüze su istiyoruz.?

Köyde yalnız yaşayan yaşlılara ise yardım edilerek su getirildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber