Lösev'den hayırsever vatandaşlara 'istismarcı' uyarısı

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İzmir İl Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda lösemi hastaları ve lösemili çocukların aileleri ile yapılan bilgilendirme toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenilmez, Lösemili Çocuklar Derneği adı altında ilden ile yayılan ve kapı kapı dolaşarak, sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan kişilerin LÖSEV ile bir bağlantısının olmadığını söyledi. LÖSEV'in resmi internet sitesindeki resim ve simgeleri kopyalayarak dergi, broşür, sahte kimlik, bağış makbuzları bastıran ve hazırladıkları sahte para toplama izin belgeleri ile bağış toplayan duygu sömürücüsü kişilerin hemen "155" polis imdat ve "0312 447 06 60" numaralı LÖSEV telefonlarına ihbar edilmesini isteyen Yenilmez, LÖSEV'in asla kapı kapı dolaşıp yardım toplayan bir vakıf olmadığını belirtti.

Manisa'da da LÖSEV bayraklarının ve isminin kullanıldığı bir yerin olduğu konusunda ihbar aldıklarını belirten Yenilmez, "Manisa'da Yenimahalle semtinde böyle bir yerin olduğu bizlere ihbar edildi. Bu yerin LÖSEV ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. LÖSEV'in genel merkezi Ankara'dadır. İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya dışında da Türkiye'nin hiçbir yerinde şubesi, yöneticisi ve personeli bulunmamaktadır" dedi.

Lösemili çocukların ailelerinin de bu tür dolandırıcılara isyan ettiklerini sözlerine ekleyen Yenilmez, vatandaşlardan bu konuda büyük bir duyarlılık göstermelerini LÖSEV adı altında bağış toplayan kişilere karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber