Ankara, Londra ile kardeş oluyor

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara'nın Londra ile Kardeş Şehir Protokolü imzalaması için gerekli çalışmaların yapılmasını kararlaştırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ayrıca, 2011 yılında 4 ödül birden aldığı Birleşmiş Milletler'in (BM) Çevre Programı UNEP'in '2012 LivCom-Yaşanabilir Toplumlar İçin Uluslararası Ödülleri' yarışmasına, bu kez 3 ayrı projeyle katılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığındaki heyet; aralarında ABD, Rusya, Çin ve Japonya'nın da bulunduğu 60 ülkenin üye olduğu UNEP tarafından düzenlenecek olan ve çevre konusunda dünyanın en iyi uygulamalarının seçildiği yarışmaya katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain şehrine gidecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası platformdaki başarılarının kanıtı olan ödüllerine bir yenisinin daha eklenebilmesi için katılacağı bir yarışmaya ilişkin başkanlık yazısı görüşüldü. Üyelerin oy birliği ile kabul edilen yazı sonucu, Büyükşehir Belediyesi'nin, 2011 yılında Hacı Bayram Camii Koruma ve Restorasyon Projesi ile ?Gümüş', Şefkat Evleri, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ve Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Rekreasyon Alanı projeleri ile ?Bronz' sertifikaya layık görüldüğü BM'nin çevre programı UNEP'in '2012 LivCom-Yaşanabilir Toplumlar İçin Uluslararası Ödülleri' yarışmasına 3 projeyle katılması karara bağlandı. Başkan Gökçek ve beraberindeki heyetin, 21-27 Kasım tarihleri arasında yarışma için Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain şehrine gitmesi de üyelerce kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, yine üyelerin oy birliğiyle kabul edilen diğer bir madde de Ankara'nın kardeş şehirlerine bir yenisinin daha eklenmesine ilişkin oldu. Dünyanın pek çok ülkesinin başkenti ile kurduğu kardeş şehir ilişkileriyle örnek olan Ankara'nın, İngiltere'nin Başkenti Londra ile de Kardeş Şehir Protokolü imzalaması için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca, Başkent Ankaralıların, Kurban Bayramı'ndan bu yana hafta sonlarının en büyük eğlencesi haline gelen Büyük Ankara Sirki'nin önümüzdeki yıllarda faaliyetini devam ettirmesi konusunda gerekli araştırmaların yapılarak, Belediye Meclisi Çocuk Komisyonu'na sunulması da oybirliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ayrıca, Ankara'nın büyük gelişme gösteren yaşam alanlarından Yaşamkent'teki vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için 3158. Cadde'ye asfalt, trafik ışıklandırılması ve otobüs duraklarının konulmasına ilişkin rapor da oybirliği ile karara bağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber