Bakanın ?yalaka' dediği müdür ayrılıyor

Haber Giriş : 14 Ekim 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un, Eyüp Camii'ndeki Sakal-ı Şerif'i Atatürk Havalimanı'na kadar getirmesini ?yalakalık' olarak değerlendirdiği İstanbul Kültür Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilgili, ?Eğer gerçekten bu kelime kullanılmış ise bunu söyleyen biriyle birlikte çalışmama imkan yok' dedi.

Doç. Dr. Ahmet Bilgili, Hürriyet'e şunları söyledi: ?Beni tanıyan herkes çok iyi bilir. Bu kavram benim yanımdan dahi geçemez. Eğer doğruysa hakkımda bu ifadeyi kullanan biriyle çalışmam elbette ki mümkün olamaz. O zaman günah keçisi bulunmuş demektir.'

Bu arada bakanlık da İstanbul Kültür İl Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilgili hakkında soruşturma başlattı. Bilgili'nin üstü kapalı olarak istifasını isteyen Bakan Koç, ?Soruşturma sonucuna göre gereğini yaparım. İkilemde kalmam. Ama onur meselesi yapar istifa ederse bir şey yapamam' dedi.

Köşelerin densizliği

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Sakal-ı Şerif ile ilgili olarak, ?Bazıları köşelerinden densizliğin daniskasını yaparak, Siirt'teki bir şeyhe bunu götürme niyetinde olduğumu söylüyor. Bu densizliktir, ahlaki değildir' dedi. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Meclis'te verdiği iftardan çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi: ?Sakal-ı Şerif bizim için kutsal bir değer. Bir takım spekülatörler rant sağlamaya çalışıyor. Sakal-ı Şerif'in havaalanına gelmesinden haberim yok.?

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber