İşçi Mehmet Şahin'in çektiği krediyi çiftçi Mehmet Şahin'den istediler

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan ve geçimini çiftçilikle sağlayan Mehmet Şahin'in başına bir tahsilat şirketinin dikkatsizliği büyük iş açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bir fabrikata işçi olarak çalışan Mehmet Şahin isimli vatandaşın iki bankadan çektiği 11 bin liralık kredi, faiziyle birlikte 60 bin lira olarak Merzifonlu çiftçi Mehmet Şahin'den tahsil edilmek istendi. Mehmet Şahinlerin, anne adı, baba adı ve doğum tarihinin aynı olduğu söz konusu tahsilat şirketinin bu nedenle hata yaptığı öğrenildi.

MEHMETLERİN İSİMLERİ GİBİ ANNE VE BABA ADI DA AYNI ÇIKTI

Merzifon ?a bağlı Bağlarbaşı Mahallesinde ikamet eden 55 yaşındaki Mehmet Şahin'in başı yaklaşık bir buçuk aydır bir tahsilat şirketi tarafından gönderilen ihtar mektubu sebebiyle dertte. Çiftçi Şahin'in adına gönderilen ihtar mektubunda ?2 ayrı bankadan toplam 11 bin lira kredi kullanıldığı ve bu krediyi faizleri ile birlikte 60 bin lira olarak geri ödemesi gerektiği' belirtiliyor. Adına gelen ihtar mektubundan sonra kara kara düşünmeye başlayan Şahin, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili harekete geçen Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu titiz çalışma sonucunda, krediyi çeken asıl şahsın İstanbul'da bir fabrikada çalışan Mehmet Şahin olduğu ve iki şahsında doğum tarihi ve baba isimlerinin de aynı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Söz konusu durumun gün yüzüne çıkmasının ardından bir açıklama yapan Mehmet Şahin, ?Ben bankalarla alışverişi olmayan İstanbul'a da sadece askerlik için gitmiş birisiyim. Geçtiğimiz günlerde özel bir tahsilat şirketi tarafından benim adıma ihtar mektubu gönderildi. İhbar mektubunda da 'geçmişte kullanmış olduğum krediyi ödemediğimden' bahsediyordu. Benim bankalarla hiçbir şekilde alışverişim yok, olmazda. İcra takibini öğrenince olayın gün yüzüne çıkması için çok çaba sarf ettim. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum." dedi.

Mehmet Şahin, "Krediyi çeken İstanbul'da fabrikada çalışan birisiymiş. İsim, soyisim, doğum tarihimiz ve baba isimlerimiz tutuyormuş. Fakat TC kimlik numarası diye bir şey var. Neden bunu kontrol etmezler ki. Söz konusu özel şirket bir hata yaparak ihbar mektubunu bana göndermiş. Ancak az kalsın bu yanlışlık beni mahvedecekti." diye konuştu.

Şahin şöyle konuştu: "Polisimiz yaptığı çalışma sonucunda beni başkasının çektiği krediyi ödemekten kurtardı. Allah emniyet teşkilatımızdan ve basın mensuplarından razı olsun. Benim gibi aynı mağduriyete düşen vatandaşlar haklarını arasınlar. Konunun aydınlanması için ellerinden gelen gayreti göstersinler. Şahıs yanlışlığından kaynaklanan kredi meselesi benim hayatıma mal olacaktı. Şimdi maddi ve manevi dava açmayı düşünüyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber