Bursa'ya Kamerun'dan kardeş şehir geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Kamerun'un Ngaundere Valisi Abakar Ahamat ve Belediye Başkanı Hamadau Dawa, Bursa ile Ngaundere'nin kardeş kent olması talebinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Altepe, Balkanlar başta olmak üzere tüm Osmanlı coğrafyasında çeşitli etkinliklere imza attıklarını belirterek, Ngaundere ile kardeşlik ilişkilerinin başlatılması konusunda gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.

Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Kamerun'un Ngaundere Valisi Abakar Ahamat, Belediye Başkanı Hamadau Dawa ve Sağlık Müdürü Hamadicko Harouna İzmir'deki temaslarının adından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği Temsilcileri İsa Sönmez ve Murat Nahya'nın da katıldığı ziyarette koşan Ngaundere Valisi Abakar Ahamat, Türkiye'den gönüllü doktorların sürekli ülkelerine gelerek, halka sağlık hizmeti verdiğini hatırlatarak, ?Bize yardıma gelen insanların nerede yaşadıklarını, bize gelirken arkalarında neler bıraktığını görmek istedik. Onların buradaki çalışma şartlarını ve yaşadıkları şehirleri görmek istedik. İzmir'de hastaneleri gezdik. Bu bağlamda Türkiye'nin önemli kentlerinden olan Bursa'yı da görmek istedik. Özellikle hem tecrübelerinden faydalanmak hem de iki kent arasında işbirliğini daha artırmak için Ngaundere ile Bursa'nın kardeş kent olmasını istiyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlerin de desteklerini bekliyoruz? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de Kamerunlu konukları Bursa'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Osmanlı başkenti Bursa'nın başta Balkanlar olmak üzere tüm Osmanlı coğrafyasında izler bıraktığını hatırlatan Başkan Altepe, Ngaundere ile Bursa'nın kardeş kent olması için gerekli girişimleri başlatacaklarını söyledi. Başkan Altepe, ziyaretin sonunda konuk valiye Bursa kılıcı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber