Büro Memur-Sen, adliye personelinin haklarının iyileştirilmesi için eylem yaptı

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Erzurum Şubesi, Adalet Bakanlığı'na bağlı olarak Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde görev yaklaşık 80 bin adliye çalışanının adaletsizliğe uğradığı gerekçesiyle Erzurum Adliyesi önünde eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Ertan Aksoy herkese adalet dağıtan adliyelerin çalışanlarına adaletli davranmadığını savundu. Aksoy, ?Personel çok çalışıyor. Ama emeğinin karşılığı olan ücreti alamıyor. Özlük hakları her geçen gün eriyor. Adalet Bakanlığı, mahkûmların sorunlarına karşı gösterdiği duyarlılığı 80 bin adliye çalışanı için göstermiyor. Bakanlık'ta önceden uygulanan nöbet ücretleri ve havuz sistemi kaldırılarak çalışanlar mağdur edildi. Fazla mesailerin ve yol yardımlarının kaldırılması, promosyon dağıtımındaki adaletsizlik de bu işi artık işkence haline getirdi. Her yıl iki kez yapılan kurum idari kurul toplantılarında personelin sorunları hep kulak ardı ediliyor." dedi.

Zorunlu olarak tükettikleri ürünlere ardı ardına zamlar yapıldığını dile getiren Aksoy, ?Buna rağmen çalışanların durumu düşünülmüyor. Kaşıkla verilen zamlar kepçeyle geri alınıyor. Sayın Bakan Sadullah Ergin başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz. Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dönmesini istiyoruz. Kimsenin çocuğumuzun aşına göz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden düzenlenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber