AGİTPA heyeti Şanlıurfa'da

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı ve İtalya Parlamentosu Milletvekili Riccardo Migliori ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarete; AGİTPA Başkanı ve İtalya Parlamentosu Milletvekili Riccardo Migliori AGİTPA İtalyan Delegasyonu Üyesi ve Milletvekili Matteo Mecaccı, AGİTPA Genel Sekreteri Gustavo Pallarés, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AGİTPA Türk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili A.Emin Önen de katıldı.

İtalya Parlamentosu Milletvekili Riccardo Migliori ile beraberindeki heyet, Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ile birlikte, önce Harran ilçesini gezdi. Buradan, Akçakale ilçesine geçerek Suriyeli sığınmacıların kaldığı Çadır Kenti ziyaret eden heyet, ardından Şanlıurfa Valiliği'ne geçti. Vali Vekili Aylin Kırcı Duman'ın karşıladığı AGİTPA Başkanı Ricardo Migliori, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra şeref salonunda, Vali Vekili Aylin Kırcı Duman ile bir süre görüşerek, ziyaretleri hakkında bilgi verdi.

AGİTPA heyetinin Şanlıurfa'yı ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Vali Vekili Duman, ?Heyetin Şanlıurfa'yı iki günlük ziyaretleri kapsamında, ilimizin hem tarihi turistik yerlerini gezip hem de Akçakale ziyaretlerinde bulundular. Biz de kendilerini ilimizde görmekten büyük memnuniyet duymaktayız.? dedi.

İtalya Parlamentosu Milletvekili Riccardo Migliori'e Şanlıurfa hatırası olarak el işi bakır kahve takımı takdim eden Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı'ya, İtalya Parlamentosu hatırası olarak anahtarlık hediye edildi.

AGİTPA Türk Grubu Başkanı Emin Önen ise AGİTPA Türk Grubu başkanı olarak heyeti dün Şanlıurfa'ya getirdiklerini ve en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalıştıklarını söyledi. Emin Önen, gezi programı kapsamında, bugün heyetle birlikte Akçakale'de Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampı ziyaret ettiklerini ve heyetin Suriyeli sığınmacılara, Türkiye Cumhuriyeti'nin göstermiş olduğu ev sahipliğinden memnun kaldığını ifade etti. Önen, heyetin, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini ezdikten sonra yarın ilden ayrılacağını söyledi.

AGİTPA heyeti, görüşmenin ardından valilikten ayrılırken, heyet, iki günlük programları kapsamında Göbeklitepe, Haleplibahçe ve Balıklıgöl'ü gezecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber