Manisa Muradiye'ye 4 bin kişilik spor ve kongre merkezi yapılacak

Manisa'nın Muradiye beldesinde, 4 bin kişilik spor ve kongre merkezi yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tesisin yapılması amacıyla yaklaşık 45 bin metrekare arsanın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsisi ve inşaat için protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Muradiye Belediyesi'ne kayıtlı 25 bin 370 metrekare ve 20 bin metrekare iki arsanın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredildiğini söyledi. Tesislerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılacağını dile getiren Vali Daşöz, ?Tahsis edilen arsa üzerine 4 bin kişilik spor ve kongre merkezi yapılacak. Ayrıca arsa üzerine ilave spor üniteleri yapılabilecek. Protokol imzalandıktan sonra en az iki yıl içinde yapıma başlanacak. Manisa büyükşehir oluyor, dolayısıyla bu tesis ilimizin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Belediye başkanımız, kendi arsasının dışında bir vakfın rızasıyla onlara ait bir arsayı da buraya tahsis etmiş oldu. Vakıf yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Tesise, Manisa Muradiye Spor ve Kongre Merkezi adı verilecek.? dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ise merkezin yaklaşık 30 milyon liraya mal olacağını söyledi. Muradiye Belediye Erdinç Yavaşlı da şunları kaydetti: ?Manisa'nın büyükşehir olması sürecinde bu proje çok önemli. Tesisin yapılması için devrettiğimiz arsanın çok değerli bir alan olduğunu iyi biliyoruz. Devir kararını sadece belediye meclisi olarak almadık, Muradiye halkının görüşünü de sorduk. Bu kararımızla Manisa'ya büyükşehir olma sürecinde ilk hediyemiz olsun istedik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber