Semalı veliler, Bosna'da Türk izini yakında gördü

Antalya Sema Koleji öğretmen ve velileri Bosna Hersek'e yaptığı ziyaretle Osmanlı'nın Balkanlarda bıraktığı eserleri yakından gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bosna Hersek'te Bosna Hersek'in merhum kurucu cumhurbaşkanı Bilge Kral lakaplı Aliye İzzet Begoviç ve şehitlerin mezarını ziyaret eden veliler, Burç Üniversitesi'ni de gezdi.

Sema Koleji Okul Müdürü Ahmet Çakır, velilerle yaptıkları 3 günlük geziyle Osmanlı eserlerini yakından gördüklerini söyledi. Evladı Fatihan olarak bilinen Bosna'nın 'Osmanlı dönemi eserlerini koruması ve sahip çıkmasının Balkanlardaki Türk izinin var' olduğunu göstergesi olduğunu anlatan Çakır, gezide bir çok tarihi eser yanı sıra Poçiteli köyü, Alperen Tekkesi, Gazi Hüsrev Medresesi ve Sırp saldırılarında yıkılan ve TİKA'nın katkılarıyla yeniden onarılan Mostar Köprüsü'nde gezerek geçmişe yolculuk yaptıklarını kaydetti. Çakır, "Kardeş ülke Bosna'ya yaptığımız ziyaretle Balkanlardaki Türk eserlerini yakından görme ve tanımanın heyecanını yaşadık. İki ülke arası dostluğu karşılıklı ziyaretle pekiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber