İzmir, Avrupalı makinecileri ağırlıyor

Avrupa Takım Tezgahları İmalatçıları Birliği (CECIMO), bu yılki Genel Kurulu'nu İzmir'de yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa takım tezgahı imalatının yüzde 85'ini, dünya ihracatının ise yüzde 52'sini gerçekleştiren CECIMO, Genel Kurul Toplantısı'nı, Makine İmalatçıları Birliği'nin (MİB) ev sahipliğinde 23-24 Kasım tarihlerinde İzmir Swiss Hotel'de gerçekleştirecek.

İlk defa İzmir'de gerçekleştirilecek genel kurulda Türk makineciler, Avrupa'daki makine ve teknoloji devi firmaları ağırlamanın heyecanını yaşıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MİB Yönetim Kurulu Üyesi Ata Can Dirin, CECIMO'nun Genel Kurulu'nu İzmir'de yapmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Avrupa'nın önde gelen makine ve teknoloji devlerinin toplantıya katılmak için hafta sonu İzmir'e geleceğini kaydeden Dirin, ?Ülke sanayi ve ekonomilerinin kalkınmasında makine imalatının etkisi yadsınamaz. Ülkemizin hedefleri büyük. Bu hedeflere ulaşmak için de makine imalat sanayi önde gelen sektörler arasında olmalı.? dedi. Dirin, Türk makine sanayinin son 15 yıldan beri büyük bir atılım içinde olduğunu ve dünya ile rekabet edebildiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber