Devletin taşra temsilcileri bu kongrede buluştu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, bugün başlayan ?Avrasya Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Devlet Taşra Temsilcileri Kongresi'nde devlet taşra temsilcilerini ağırlıyor. Kongrede, ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada, ortak yönetimkültürününpaylaşıldığı ülkelerdeki devlet taşra temsilcileri arasındabilgi, birikim ve tecrübe paylaşımına zeminhazırlanacak.

Türk İdareciler Derneği tarafından organize edilen ve Türkiye için bir ilk olan bu uluslararası kongre, İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor.

?Yönetimde İyi Uygulama Örnekleri? ana temalı bu kongrede; ?Küreselleşme Sürecinde Kamu Yönetimi ve Güvenlik Yönetiminde Devlet Taşra Temsilcilerinin Rolleri, ?Toplumsal Olay Yönetimi ve Güvenlik Hizmetlerin Sunumunda Devlet Taşra Temsilcilerinin Rolleri?, ?Kamu Yönetiminde Değişim Yönetimi ve Sivil Toplum Örgütlerinin Yönetim Süreçlerine Katılımı?, ?Devlet Taşra Temsilcilerinin Uluslararası düzeyde işbirliği platformları? gibi konularda sunumlar yapılacak.

Vali Mutlu konuşmacı olacak

21-23 Kasım tarihleri arasında Hilton Hotel'de düzenlenecek kongre sonrasında ?Uluslararası Devlet Taşra Temsilcileri Birliğinin? kurulması ve proje amacının sürdürülebilirliğinin sağlanması da hedefler arasında yer alıyor.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da konuşmacı olarak yer aldığı kongreye 22 ülkeden 54 temsilci katılıyor.

Katımcılar arasında, Başbakanlık Müsteşarı Efgan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TİD Başkanı Saffet Arıkan Bedük, Gazeteci, Yazar Hasan Celal Güzel, Van, Ordu, Aydın, Uşak, Çorum, Hakkari, Bursa, Muş, Şanlıurfa illerinin valileri, Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı ve çok sayıda daire başkanı, genel müdür ile kaymakam da yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber