Ordu'da çocuklara gözaltında dayak iddiası...

Haber Giriş : 14 Ekim 2005 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da bir konser sırasında polisin gözaltına aldığı üç çocuk, dövüldüklerini, soyulduklarını ve tehdit edildiklerini iddia ettiler.

Ulusararası Af Örgütü'nün Türkiye'de işkencenin sürdüğünü ve işkence ile suçlanan kişilerin cezalandırılmayarak cesaretlendirildiğini belirten raporunu açıklamasının üzerinden birkaç gün geçmeden bir işkence iddiası da Ordu'dan geldi.

Ordu'da 2 Ekim'de bir mağazanın açılışı sırasında düzenlenen Tarık Mengüç konserinde yaşanan kazanın ardından gözaltına alınan gençler, karakolda dövüldüklerini ve tecavüzle tehdit edildiklerini iddia ettiler.

Çocukların anne ve babaları Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Ordu Merkez Polis Karakolu'nda görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayın ardından aileleri tarafından Ordu Devlet Hastanesi'ne götürülen çocukların bedenlerinde morluklar ve kesikler olduğu saptandı.

"Çırılçıplak soyulduk, tehdit edildik ve dövüldük"

Savcılığa verilen suç duyurusunda E.B., konser sırasında kendisine bir motosikletin çarptığını, bağırmaya başladığını, ancak olay yerine gelen polislerin kazayı yapan motosiklet sürücüsünü değil kendisini ve arkadaşlarını gözaltına alarak Ordu Merkez Karakolu'na götürdüklerini anlattı. E.B. polislerin kendilerini arabada dövmeye başladıklarını da belirtti.

Arkadaşları ile aynı odaya konulduğunu dile getiren E.B. odanın içinde 8 polisin kendilerine saldırdıklarını anlattı. Kendisinin bir başka odaya götürülerek çırılçıplak soyulduğunu ve polislerin kendisini çıplak fotoğraflarını çekmekle tehdit ettiklerini söyleyen E.B, hayalarının sıkıldığını da iddia etti.

Kendisine ve arkadaşlarına sürekli küfürler edildiğini ifade eden M.K ise "Beni ikinci kata çıkarıp çırılçıplak soydular, dövmeye başladılar. Bir polis hayalarımı sıkıyordu. Daha sonra giydirip beni başka bir odaya aldılar" dedi.

Hastaneye gitmeleri ya da şikayetçi olmaları durumunda ölümle tehdit edildiklerini ileri süren çocuklar, daha sonra bir araca bindirilerek Yeni Mahalle'de bırakıldıklarını ifade ettiler.

bianet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber