Boyabat Yıldız Koleji'nde öğrenciler sınıfları teslim aldı

Sinop'un Boyabat ilçesinde eğitim faaliyetleri Özel Boyabat Yıldız Koleji öğrencileri, okulda ders verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir günlük yönetimi devralan öğrenciler hem okulu yönetti hem de öğrencilere ders verdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir program yapan Özel Boyabat Yıldız Koleji öğretmenleri, bir günlük idarecilik ve ders verme görevini öğrencilere devretti. Okulun yönetimini öğrenciler devralırken okul müdürü nöbetçi öğrenci olarak kapıda görev yaptı. Öğretmenler ise toplu halde kahvaltı yaparak Öğretmenler Günü'nü kutladı. Bir öğrenci de müdür koltuğuna oturarak okulu yönetme görevini yaptı.

Hem 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu öğrencilerde karakter eğitimini geliştirmek amacıyla böyle bir uygulama yaptıklarını belirten Okul Müdürü Erdoğan Çivici, yapılan uygulama ile öğrenciler de karakter eğitiminin yanı sıra özgüven ve sorumluluk duygularının geliştiğini söyledi. Eğitimin yanında bu tür uygulamalı çalışmaların öğrenciler üzerinde büyük etki bıraktığını sözlerine ekleyen Çivici, "Bu vesileyle tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Öğrencilere yönelik yapılan bu programla öğrencilerin hayata bakış açılarında bir değişiklik olacağını ümit ediyorum. Çocuklarımız burada hayatın zorluklarını da bu vesileyle öğrenmiş oluyorlar." dedi.

Bir günlüğüne okuldaki yönetim görevini devralan öğrenciler, işin zorluğundan yakındı. Öğrencilere söz geçirmenin çok zor olduğunu söyleyen öğrenciler, öğretmenlerinin Öğretmenler Günü'nü de kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber