TCDD'den balayı vagonu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2005 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), birbirinden ilginç projelere imza atmayı sürdürüyor. Beş yıldızlı otel odası standardında yeni bir vagon hazırlayan TCDD, üst gelir grubuna da hitap edecek ve yolcu kitlesini genişletecek.

Yolcularına yeni hizmetler sunmak isteyen TCDD, ?Salon Vagonu? adı altında, son derece lüks bir vagonun üretimine başladı. Beş yıldızlı otel kalitesindeki vagonun, yıl sonuna kadar üretimi tamamlanacak. Vagonda, yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayacak ayrıntılar da bulunacak. Adeta, yürüyen bir kral dairesi olacak vagonda, suit oda, çift kişilik bir yatak, klima, bar, mutfak ve banyo yer alacak.

Son derece şık şekilde döşenecek vagonda, yolcular en son teknoloji ürünlerinden de yararlanacak. Klimalı olacak vagonda, bilgisayar kullanılabilecek, plazma TV'den film seyredilebilecek. Vagonda ayrıca, oturma ve çalışma odalarına da yer verilecek. TCDD, VIP vagonuyla, romantik bir seyahat geçirmek isteyen çiftleri de hedefleyecek. Farklı bir tatil ya da balayı geçirmek isteyenler için ideal olacak vagonda, tablo tadında Anadolu görüntüleri pencereden izlenirken, lüks ve konforun eşliğinde seyahat imkanına kavuşulacak.

Bu özel vagon, mevcut sefere çıkan trenlerin peşine takılabileceği gibi, yolcunun isteği doğrultusunda, özel güzergâhlara da gidebilecek. TCDD, ?konferans vagonu? adı verilen özel bir vagonu geçtiğimiz günlerde hizmete sunmuştu. Sanayici ve işadamları için üretilen vagonda, her türlü ayrıntı yer alıyor. Bu vagonda, 26 kişilik toplantı masası, 21 kişilik business class pulman koltuk yer alıyor. Son teknoloji ile donatılan konferans vagonunda, dizüstü bilgisayar, renkli printer, scanner ve fotokopi cihazı, DVD playerli ev tiyatro sistemi, projeksiyon aleti, konferans sistemi, mikrofon ve ses düzeni var. Vagonda, mutfak da unutulmamış. Vagonun özel mutfağında, mikrodalga fırın, çay ocağı ve soğutucular bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber