Şimşek: Nüfusun yarısından yararlanmıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Şimşek, "Şu an bizler nüfusun diğer yarısından tam yararlanmıyoruz. Kadınların istihdama katılımı oldukça düşük'' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times ve Türk-İngiliz İş Konseyi iş birliğiyle düzenlenen ''Türkiye Zirvesi Avrupa'nın Yeni BRIC'ine Yatırım'' seminerinde yaptığı konuşmada, yolsuzluğun önemli bir engel olduğunu belirterek, uzun vadeli, sürdürülebilir bir şekilde refaha erişebilmek için yolsuzluğun ortadan kalkması gerektiğini kaydetti.

Yolsuzluk Algılama Endeksi ve Küresel Rekabet Gücü Endeksinde Türkiye'nin neredeyse bütün BRIC ülkelerinin önünde olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, ''Küresel toplumun en temiz 3'te birinin diyelim ki içindeyiz ama bu bizi mutlu etmiyor. Biz ideal olarak en az yolsuzluk yapılan ilk 20 ülke arasında olmak istiyoruz'' dedi.

Kadın istihdamı oranı yüzde 30

AB'ye üyeliğin Türkiye açısından anlamlı, önemli ve gerekli olduğunu belirten Şimşek, fasıllara bakıldığında bir ilerleme yok gibi görüldüğünü söyledi.

Önümüzdeki süreçte, Türkiye'de çalışan nüfusun yine pozitif alanda kalmaya devam edeceğini vurgulayan Şimşek, ''Şu an bizler nüfusun diğer yarısından tam yararlanmıyoruz. Kadınların istihdama katılımı oldukça düşük. Yüzde 30 oranında kadın istihdamı var, ama bu birkaç yıl önce yüzde 20'lerdeydi. 'Bu kabul edilemez' diyebilirsiniz. Ama ben yine de farklı düşünüyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Bu konuda geleceğe yönelik perspektifin çok pozitif olduğunu vurgulayan Şimşek, kadınlar arasındaki istihdama katılıma bakıldığında, üniversite mezunu kadınlar arasında istihdama katılım oranının yüzde 70'lerde bulunduğuna dikkati çekti. Bu rakamın AB ortalamasından çok da uzakta olmadığına işaret eden Şimşek, daha fazla kadının eğitimden geçirilmesinin önemine değindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber