'Sağlık çalışanları yüksek düzeyde şiddete maruz kalıyor'

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrgat, sağlık çalışanlarının çok yüksek düzeyde şiddete maruz kaldığını, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir lokantada yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen İrgat, sağlık çalışanlarının yıpranan bir meslek grubu içinde olduklarını ifade etti.

Tükenmişlik ve yıpranmışlık düzeyi yüksek bir meslek grubunu oluşturduklarını belirten Sağlık-Sen Şube Başkanı İrgat, ?Bunun başlıca sebebi şiddet. Toplumumuzda her kesimin karşılaştığı şiddet, maalesef sağlık alanında çok yüksek bir düzeyde yer alıyor. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet, bizim için kabul edilemez ve en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.? dedi. Mustafa İrgat, sağlık çalışanlarının her gün giderek artan iş yükü karşısında çalışan sayısının istenen düzeyde artmaması sonucu karşılaştıkları ağır iş yükünün de önemli sıkıntılarından biri olduğunu bildirdi. İrgat, ?Sağlık çalışanları arasında sınıf ayrımları var. Bu sınıflardaki personellerimizin tamamı aynı işi yapmasına rağmen farklı özlük hakları ve farklı ücret politikalarına tâbi tutuluyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber