Engelli öğrencileri taşıyan servisler para isteyince, veliler isyan etti

Ankara'da normal ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü bir ilköğretim okuluna ulaşmak için kullanılan servislerde özürlü çocuklarının yanlarında refakatçi olarak seyahat eden aile bireylerinden ek ücret istenmesi ve servis araçlarının özürlü çocuklarını taşıyacak donanıma sahip olmaması velileri isyan ettirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEV Gökkuşağı Eçem İlköğretim Okulu'nda 350'si normal, 153'ü özürlü olmak üzere toplam 503 öğrenci eğitim görüyor. Okulda eğitim gören 153 özürlü öğrencinin okula ulaşımını veliler ya kendi özel araçlarıyla veya servis araçlarıyla sağlıyor. Servis araçlarıyla ulaşımı sağlayan veliler ise özürlü çocuklarının yanında seyahat etmek zorunda kaldıkları için servisçilerin kendilerinden 400-450 lira ücret istediklerini söyledi. Ayrıca özürlü çocuklar için tahsis edilen araçların donanımlarının olmaması ve araçta seyahat etmesi gereken hosteslerin bulunmamasına da veliler tepki gösterdi.

Okulda iki tane çocuğunun okuduğunu ifade eden Nedim Öcal, bu çocukların ulaşımını servisle sağladığını söyledi. Çocukların ulaşım masrafının devlet tarafından sağlandığını, ancak refakatçi olarak servise binen velilerden ek bir para istendiğini ifade etti. Kendisinin ve birçok velinin bu parayı karşılayacak durumunun olmadığını kaydetti. İşin sadece para meselesi olmadığını, çocuklarını götüren serviste herhangi bir donanımın olmadığını, araçta özürlü çocuklar için asansör olması gerekirken çocuklarını kendi elleriyle araçlara bindirdiklerini anlattı. Araçlarda hostes bulunmaması dolayısıyla kendilerinin araçlarda seyahat ederek çocuklarına sahip çıktıklarını kaydetti. Bu durumla ilgili olarak bütün mercilere başvurduklarını aktaran Öcal, hiçbir kurumdan bir sonuç alamadıklarının altını çizdi.

Velilerden Elif Yeşilyurt da servis parası yüzünden, sabah saatlerinde servise bindiği sırada, araçta bulunan görevliler tarafından çocuğunun arabaya oturtularak, kendisinin araç dışarısına çıkarıldığını ifade etti. Kendisinin bu parayı vermeye durumunun olmadığını kaydeden Yeşilyurt, kendi çocuğunun ilerleyen bir çocuk olduğunu, ilerde güzel yerlerde olabileceğini söyledi. Servis parası yüzünden çocuğunu bırakmayacağını anlatan Yeşilyurt, sonuna kadar mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber