Rektör: Üniversitelere haftasonu eğitim imkanı verilmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, dünyada yaşanan değişim hareketleri içerisinde üniversitelerin de kayıtsız kalamayacağını belirterek, yeni YÖK Yasa Tasarısı'nın tartışıldığı süreçte, üniversitelerde haftasonu eğitim imkanı verilmesi ve ikinci öğretimin kaldırılması gerektiğini söyledi.

HKÜ Rektörü İbrahim Özdemir, "Yükseköğretim görmek isteyen ama çeşitli sebeplerle çalışmak zorunda kalan ve hafta içi eğitim alamayanlara öğrencilere yeni imkanlar sunulmasını belirtti. Yenilikçi düşünmek ve yeni imkânlar oluşturmak zorunda olduklarını ifade eden Rektör Özdemir, Yeni YÖK Yasa Tasarısı tüm boyutları ile tartışıldığı bir süreçte, HKÜ Rektörü olarak bu bağlamda hafta sonu üniversite eğitimi imkanı da tartışılmalı diyoruz. İkinci öğretim ya da gece öğretimi olarak bilinen uygulamadan çıkarılacak derslerle çalışan vatandaşlarımıza yeni bir imkân sunulabilir. Burada asıl olan çıktı odaklı düşünmek ve eğitimin kalitesinden ödün vermemektir." dedi.

Dünyadaki köklü üniversitelerin değişime ayak uydurduğunu ve başarıyı yakaladıkları vurgulayan Özdemir, Türkiye'deki üniversitelerin de bu değişime seyircisiz kalamayacağını söyledi. Bu konuda dünyadaki üniversiteleri örnek gösteren Özdemir, Polonya'da bulunan üniversitelerin hafta sonu da dolu olduğunu ve hatta bazı üniversitelerin hafta sonu öğrenci sayısının hafta içinden daha çok olduğunu kaydetti. Özdemir, "Hafta içi istemeyen ya da çalışmak zorunda olanlar ise haftasonu eğitimlerine devam ediyor, aynı hocalarda aynı dersi aynı kredide alıyorlar. Bir zamanlar uçan üniversite konsepti ile dünyaya örnek olan Polonya, şimdi ise hafta sonu üniversite anlayışına öncülük ediyor. Bu sitemi Türkiye'de de uygulamalıyız." diye konuşu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber