Palandöken Belediyesi'nden aşure ikramı

Palandöken Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle ilçe sınırlarındaki 24 cami önünde cuma namazı sonrasında 30 bin paket aşure dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İslam kültür ve tarihinde önemli yer tutan aşure, yerel yönetimlerin etkinlikleri ile kutlanmaya başlandı. Palandöken ilçe belediyesi cuma namazı sonrasında vatandaşlara aşure dağıttı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yenişehir Solakzade Camii'nde namaz sonrasında vatandaşlara aşure dağıttı. Başkan Bulutlar, Palandöken ilçesindeki bütün vatandaşların hayrına aşureyi dağıttıklarını kaydetti. Aşure'nin peygamlerler tarihinde önemine işaret eden Bulutlar, "Hz. Adem Aleyhisselam'ın bugünde tövbesi kabul olundu. Hz. Nuh'un gemisi bugünde Cudi Dağı'na oturdu. Hz. Eyüp Aleyhisselam'ın yine bugün şifaya kavuştu." diye konuştu.

Hz. Muhammed (SAV)'in torunu Hz. Hüseyin ve ailesinden 70 kişinin de Kerbela'da katledilmelerenin aşure gününe denk geldiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Bulutlar, "Aşure bir hüzün ve matem günüdür." dedi. Daha sonra Palandöken Müftülüsü Mustafa Baytar'ı makamında ziyaret eden Bulutlar, diyanet çalışanlarına aşure ikram etti. Müftü Baytar ise aşure'nin bereketin, dostluğun ve kardeşliğin simgesi olduğunu anlattı.Baytar, müftülük hizmet binasının yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlara hizmette sıkıntı yaşadıklarına vurgu yapara Başkan Bulutlar'darn yeni hizmet binası için arazi tahsisinde bulunmasını istedi. Başkan Bulutlar ise, Müftü Baytar'ın arazi talebine dikkate alacağına işaret ederek, "Müftülüğümüzün ve diğer kamu kurumlarının bir arada olacağı bir arazi tahsis etmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber