Rüşvet itirafı

Haber Giriş : 15 Ekim 2005 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Araştırma Komisyonu'na ifade veren YİMPAŞ'ın patronu işlerini halletmek için bürokraside rüşvet dağıttıklarını itiraf etti

TBMM Araştırma Komisyonu'nun sorularını cevaplayan YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, bürokrasideki engelleri ortadan kaldırmak için rüşvet verdiklerini söyledi. İzinsiz para toplayan kuruluşlarla ilgili olarak kurulan ve kamuoyunda, 'Yeşil Sermaye ve İslami Holdinglerle ilgili TBMM Araştırma Komisyonu'nun dünkü misafiri, YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar oldu. Komisyona, neden izin almadan para topladıklarını açıklayan Dursun Uyar, bürokratik sorunlar sebebiyle kâr payı sistemini yaşatmaya devam edemediklerini söyledi. Yurt dışından ve içeriden para topladıklarını itiraf eden Dursun Uyar'ın, "Bizim borçlarımızı ödeyecek gücümüz var" açıklamasına CHP'li üyelerden tepki geldi. "Gücünüz var da neden hala 2000 yılının kâr paylarını vermiyorsunuz?" sorusuna sinirlenen Uyar, "Biz topladığımız paraların önemli bir kısmıyla gayrimenkul aldık. 1 milyar 200 milyon dolar topladıysak, elimizde bunun iki katı kadar gayrimenkul var. Bürokratik engeller nedeniyle ana parayı ödeyemiyoruz" dedi.

İNANILMAZ AÇIKLAMA
Dursun Uyar, bir çok kişinin mağdur olmasının sorumlusu olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nu (SPK) gösterdi. Kendilerine bürokratik engeller çıkartıldığını ve izin verilmediğini savunan Uyar, "Bizim ortaklarımızdan bazıları bu bürokratik engelleri ortadan kaldırmak için rüşvet bile vermişler. Ama bir türlü lehimize gelişme olmadı" sözleriyle rüşveti de itiraf etti. Komisyon, 19 Ekim günü Endüstri Holding kurucusu Mustafa Ertekin'i Adana'da dinleme kararı aldı.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber