Cemaat cuma namazında imamı duymazsa

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Çarşı Cami'nde cuma namazı sırasında meydana gelen ses arızası nedeniyle cemaat İmamı duymadan namazı kılmak zorunda kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Namazdan sonra camideki görevlilere tepki gösteren vatandaşlar namazlarının kabul olup olmadığını tartıştı.

Dursunbey ilçe merkezindeki Çarşı Camisinde kılınan cuma namazında ilginç bir olay yaşandı. İlk sünnet namazını kılan cemaat ardından hutbeye çıkan İmam'ı dinlerken ses bir anda kesildi. Caminin dışında kalan cemaattekiler hutbeyi dinleyemedi. Caminin ses sisteminde oluşan bir arızadan kaynaklandığı belirtilen olay tartışmalara yol açtı. Hutbeyi duyamayan vatandaşlar cuma namazının kabul olup olmadığını tartışırken, arızanın devam etmesiyle cuma namazının farzı kılınırken de ses gelmeyince bu defa, "Namaz kabul olur mu, oldu mu?" tartışmaları daha da büyüdü. Şüpheye düyen cemaat içinden bazıları hutbe sırasında ses kesildiğinde seccadelerini toplayıp başka camilere gitti. Çarşı Cami'deki ses problemi devam ederken farz namaz kılınmaya başladığı sırada müezzin kapıya gelerek dışarıdaki cemaati yüksek ses ile uyardı. Kamet getirildiğini belirten cami müezzini daha sonra namazı da İmamın ardından kendisi tekrarlayarak cemaatin mağdur olmamasını sağlamaya çalıştı.

Dursunbey Çarşı Camideki ses arızasından dolayı namazlarından şüpheye düşen vatandaşlar Müftülüğün konuyla ilgili aydınlatıcı bir açıklama yapmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber