Nemrut'a yılın ilk karı yağdı

Bitlis Valisi Veysal Yurdakul, Tatvan ilçesinde sınırlarında bulunan ve yılın ilk karı Yağan Nemrut dağındaki kayak tesisine giden yolda yapılan çalışmaları inceledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan ve kayak tesisine yaklaşık 60 Milyon TL yatırım yapıldığını ifade eden Yurdakul, Bitlis'te insanların çok küçük yaşta kayak sporuyla tanıştıklarını belirtti. Yurdakul, açıklamasının devamında "Tatvan kayak sporları merkezimizin ihalesini 4-5 ay önce yapmıştık. Müteahhit firma arkadaşımızda şuanda çalışmalarına başladı. Büyük ölçüde aynı eski yolu takip ediyoruz. Bazı zaman güzergah dışına çıktığımız oluyor. Bölgede projenin başlangıcında bazı vatandaşlarımızın itirazı oldu. Özellikle bazı yol kavşaklarının kendi arazilerine girdiğini söylediler. Karayolları Van Bölge Müdürümüz ve ilgili arkadaşlarla birlikte burada bir toplantı yaptık. Bu vatandaşlarla görüşülüp ikna edildi. Burası, sadece Tatvan, Bitlis değil bölgenin de kayak merkezi haline gelecektir. Zaman içinde yapılan bu yolla kayak sporları merkezinin sayesinde turizm alanlarında bir gelişme olacak. Bir taraftan Van Gölü manzarası bir taraftan ise Avrupa'nın en seçkin destinasyonu olan Nemrut krater gölü bulunmaktadır. İnsanlar bu bölgede kayak sporunu küçük yaşlardan itibaren yapıyorlar. Aşağı yukarı 60 Milyon TL civarında yatırımımız oldu. Hükümetimiz para harcamaktan, yatırımlardan ve destek sağlamaktan çekinmiyor" diye konuştu.

Öte yandan Nemrut Krater Gölünü ziyaret etmek isteyen bazı vatandaşlar az da olsa Yağan karda araçlarını sürmekte zorlandılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber