'Yeryüzü Doktorları' Gazze'ye gitti

Yeryüzü Doktorları ekibi, İsrail saldırıları sonucu yaralanan Filistinlileri tedavi etmek için Gazze'ye gitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Havalimanı'ndan bu gece Gazze'ye giden Yeryüzü Doktorları, Gazzelilere bir çok tıbbi malzeme de götürdü.

Yeryüzü Doktorları adına Süleyman Gündüz açıklamalarda bulundu. Gündüz, "Bizler 11 hekim olarak İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan Filistinlilerin tedavisi için Gazze'ye gidiyoruz. Ekibimizde göz doktorları, diş hekimi, plastik cerrahi uzmanları bulunmaktadır. Filistin krizi oluştuğundan beri hem Gazze'de hem de Batı Şeria'da sağlık çalışmaları yürütüyoruz. Saldırılar sonrası Filistin'de 165 ölü ve 200 üzerinde de yaralı var. Bu yaralıları tedavi etmek için Gazze'ye gidiyoruz. Bölgede 12 gün kalacağız biz döndükten sonra bizden 2. bir ekip gidecektir.? dedi.

Gazze'deki yaralıları tedavi etmek için giden doktorların arasında Türkiye'de okuyan Filistinli doktorlar da bulunuyor. Filistinli Doktor Tarık Tabur da onlardan biri. Gazze hastanelerinde ilaç sıkıntısı olduğunu söyleyen Tabur, ?Bize ilaç listeleri geldi. Bu listelere göre Gazze'ye ilaç götürüyoruz. Gazze'de ciddi bir hüzün var bir nebzede olsa bu hüznü ortadan kaldırmak için gidiyoruz.? şeklinde konuştu.

Gazze'ye giden sağlık ekibinde, üç plastik cerrahisi uzmanı, iki nörolog, bir göz hastalıkları uzmanı, bir diş hekimi ve 2 aile hekimi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber