Ünye'de bağımlılık yapan maddelerle mücadele anlatıldı

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO), ?Bağımlılık Yapan Maddelerle Mücadelede İşbirliği? konulu bir konferans düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rifat Hisarcıklıoğlu Salonu'nda düzenlenen kongeransa ÜTSO Başkan Yardımcısı Âdem Çalık, Yeşilay Ünye Temsilcisi Arif Takıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların Yeşilay kulüpleri ve rehberlik öğretmenleri katıldı.

ÜTSO Başkan Yardımcısı Çalık, yaptığı konuşmada uyuşturucu ve alkolün, terör kadar tehlikeli olduğunu söyledi. Çalık, ?Çalışma alanına girdiği gibi genel anlamda zararlı ve bağımlılık yapan madde kullanımıyla mücadeleyi sadece Yeşilay'ın yapması gibi yanlış bir anlayışta olmamak gerekir. Bu konu örneğin çevre derneklerini, izcilik kulüplerini, çocuk ve gençlik kuruluşlarını, sağlıkla ilgili yönüyle SGK'yi, doğa ve spor kulüplerini yakından ilgilendirir. Bu nedenle dolaylı ya da dolaysız insan ve çevre sağlığıyla ilgilenen kuruluşların, bir sosyal ağ oluşturarak zararlı ve bağımlılık yapan maddelerle mücadele sürecine katılması gerekir.? dedi.

Yeşilay Temsilcisi Takıcı ise istatistiki bilgilerle uyuşturucu ve alkolle Türkiye ve dünyadaki mücadeleleri değerlendirdi. Takıcı, ?Yılda 5 milyon civarında insan, sadece sigara bağımlılığından dolayı hayatını kaybediyor. Alkol ve sigara satışı ne yazık ki sonlandırılamıyor. Dünyada 200 milyon insanın uyuşturucu kullandığını biliyoruz. Bizlere hem bireysel hem de sosyal bilinç için bu ve benzeri organizasyonları desteklemek düşer.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber