Midyat'ta satranç turnuvası başladı

Mardin'in Midyat ilçesinde Anadolu Lisesi Satranç Kulübü tarafından vefat eden öğretmen Faysal Durmaz anısına 7. Satranç turnuvası başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim öğrencileri arasında başlayan turnuvanın ilk hamlesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri yaptı.

Anadolu Lisesi konferans salonunda başlayan müsabakaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi, ana sponsor Durmaz Group adına organizasyon sorumlusu öğretmen Öztekin Akçay, öğretmenler ve 11 liseden 60 öğrenci katıldı.

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmen Faysal Durmaz anısına bu yıl yedincisi düzenlenen satranç turnuvasının ilk hamlesi milli eğitim müdürü Şehmus İleri tarafından yapıldı. İleri, emeği geçen öğretmenleri tebrik ederken, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Durmaz Group adına bu yıl yedinci satranç turnuvasını düzenlediklerimi vurgulayan Öztekin Akçay ise ? Beyin ve zekâ oyunu olan satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerden ilk beşine sırasıyla 500 TL, 400 TL, 300 TL, 200 TL ve 100 TL para ödülü verilecek. Ayrıca 6 ile 15 arasında dereceye giren öğrencilere 50'şer TL ve her turnuvaya katılan öğrencimize broş madalya hediye edeceğiz. Birde derece yapan ilk üç öğrencimiz temsil ettikleri okul adına kupa ile ödüllendirilecekler.? şeklinde konuştu.

Turnuva sonunda öğrenciler ödüllerini Kaymakam Oğuzhan Bingöl tarafından alınacağı öğrenilirken, satranç turnuvasına katılan öğrenciler 7 tur üzerinden İsviçre sistemiyle oynuyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber