Erzincan'da Öğretmenler Günü kutlandı

Erzincan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftülüğün konferans salonunda düzenlenen törene Vali Vekili Mehmet Kurt, Vali yardımcıları Abdullah Çiftçi ve Ahmet Türköz, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaban, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Ali Fuat Baş, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu söyledi. Baş, 40 yılını öğretmenliğe adadığını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Özen ise, "Öğretmenlik, peygamberlik mesleğidir. İnsanlara sapkınlıklardan kurtulma fırsatı, öğretmenlerin yol göstericiliğiyle verilir. Rehberiniz bir öğretmense gösterilen yol yanlış değildir, çünkü burada kastettiğimiz öğretmen, ilmi kendine rehber edinen insandır. Öğretmenler olarak, eğitim davasının çileli ama istekli bireyleri olarak derdimizi seviyoruz. Hepimiz biliyoruz, bazen çaresiz kaldığımızı düşündüğümüz zamanlar oluyor ancak unutmamak gerekir ki çaresizseniz, çare sizsiniz.? dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, yıl içinde adaylığı kalkan 40 öğretmen, yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı. Törende ayrıca"Öğretmen" konulu okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödülleri ve çeşitli hediyeler verildi. Yıl içinde emekli olan Milli Eğitim personeline de Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber