Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Amasya, Tokat ve Sivas çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Tunceli ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber