Öğretmenler Günü Bursa'da coşkuyla kutlandı

24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da coşkuyla kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Kasım öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen törenle devam etti. Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan törene Bursa Valisi Şahabettin Harput ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici'nin yanı sıra çok sayıda davetli, öğretmen ve öğrenci katıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlenirken, emekli öğretmenlere onur belgesi verildi. Yeni öğretmenlerin yemin etmesi esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Programda konuşan Harput, "Maalesef ülkemizde eğitime gerektiği kadar önem verilmiyor. Cemiyetin, toplumun, devletin güçlü olması için eğitime gerekli önemi vermemiz lazım. Biz 'Oku' diye başlayan bir inancın mensuplarıyız. Ancak maalesef bugün dünyada İslam toplumunun durumu içler acısıdır. Bunun en büyük nedeni de cehalettir. Cehaletle savaşmak da bizim en büyük görevimizdir. Çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını arzu ediyoruz. Onlara sorgulamayı, düşünmeyi öğretin. Sadece almayı değil vermeyi, paylaşmayı ve sevgiyi öğretin. Yarının daha güzel olmasını istiyorsak, daha büyük Türkiye için hep beraber çalışmalı ve geleceğin Türkiye'sini birlikte inşa etmeliyiz. Öğretmenler gününüzü kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Öğretmenliğin bahar güneşi gibi olduğunu ifade eden İl Milli eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, "Güneş toprağa, suya, doğaya nasıl can verirse öğretmende topluma öyle can verir. Öğretmen, bilgisizlikten çoraklaşan çatlayan toprağa dönen nesillere hayat verir. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber