KTÜ'de de akraba kadrolaşması var mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2005 06:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİN BİLİM VE İSTİHDAM POLİTİKASI ÇOCUKLARINIZI KTÜ'YE GÖNDERİRMİSİNİZ?

04/07/2005 tarihinde KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) için yayınlanan akademik personel ilanında fırsat eşitliğine aykırı ve adam kayırmaya yönelik nasıl bir uygulama olduğunu açıkça gözükmektedir.

KTÜ'de okulların ihtiyaç duyduğu öğretim elemanlarının aksine sınav komisyonunda olan Bölüm başkanları, Dekan ve Müdürler kendi yakınlarını işe alacak şekilde kadro özelliklerini belirlemişler ve de kadroların bulunduğu okullarda verilmesi gereken dersleri bilgi-eğitim bakımından veremeyecek kişileri bu kadrolara almışlardır. İlan edilen kadrolara uygun özellikle bölüm ve meslek yüksek okullarında ders verebilecek konusunda uzman kişilerin bu kadrolara başvurması engellenmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesindeki öğr. gör., uzman, okutman gibi kadrolara özellikle son 15 yılda alınanların büyük çoğunluğu bu üniversitedeki akademik veya idari personelin eş, çocuk, yakın ve akrabalarıdır.

Bu bakımdan konusunda uzman olmayan kişiler bu kadrolara adeta doldurulmuştur. Yapılacak bir incelemede bu tablo açıkça ortaya çıkacaktır. Üniversiteyi yöneten hakim yöneticiler adeta bu kadroları kendi yakınlarını istihdam etmek için kullanmaktadırlar. Akraba ilişkisiyle atanan bu kişilerin başarı durumları sorgulanmalıdır.

Bu duruma özetlemek için seçilen birkaç çarpıcı örnek aşağıda özetlenmiştir. Sadece eş çocuk durumundan alınanları gördükten sonra bu üniversitede olanları siz tahmin edin?.

Beşikdüzü MYO Büro Yönetimi ve sekreterlik, Okutman, 6/1, Maliye anabilim dalında yüksek lisans yapmış olmak
Bu kadroya okulun Müdürü olan Prof. Dr. Kenan Çelik meslektaşı/arkadaşı Mustafa OKUTAN'ın eşini almıştır.

Beşikdüzü MYO Muhasebe Öğr . Gör. 6/1 İktisat dalında yüksek lisans yapmış olmak
Muhasebe eğitimi almamış olan, hatta muhasebe eğitimi ile uzaktan-yakından alakası olmayan ancak Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürünün danışmanı olduğu iktisatçı öğrencisini bu okula muhasebeci olarak almıştır. Muhasebeciler varken sadece iktisatçı olan biri niye tercih ediliyor? Bu kişi hiç muhasebe biliyor mu?

Fındıklı MYO İşletme Okutman 7/1 İİBF Maliye Bölümü mezunu ve işletme alanında yüksek lisanslı
Bu kadroya'da Fındıklı MYO müdür yardımcısı ENSAR ÖZBİLGİ'nin eşi alınmıştır.

Uluslararası İlişkiler Öğr.Gör.6/1
Bu kadroyada aynı fakültede eski bir milletvekilinin yakını ve aynı fakültedeki Y. Doç. Bayram GÜNGÖR'ün eşi Fatma Akkan Güngör alınmıştır.

Rektörlük okutman kadrosu 7/1 Eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümü mezunu, LES'ten en az 63 ve yukarı puan almış, genel akademik ortalaması 3 veya yukarı olmak. (Erkek adayların askerliğini yapmış olması gerekmektedir.)
Bu kadroya KTÜ Rektörlük personel dairesi başkanı Mevlüt Şengün'ün kızı ilköğretim sınıf öğretmeni Yasemin ŞENGÜN alınmıştır. Bu ilanı kızına özgü hazırladığı ne kadar da belli değil mi? Üstelik Danıştay'ın kamu kurumlarında işe almada askerlik yapma şartı konamaz kararına rağmen, yasaya aykırı bir ilan verilmiştir. Anlaşılan muhtemel erkek adayları diskalife etmek için konmuş.

İç Mimarlık Uzman 5/1 Yüksek Lisans Yapmış Olmak (Öğretim görevlisi olarak atama yapılacaktır)
Bu kadroyada aynı üniversitede okutman Ekrem Kınay'ın kızı ve rektör danışmanı Bilal Kınay'ın yakını olan Betül (Kınay) AKGÜL alınmıştır.

Mühendislik Mimarlık Fak İnşaat Müh. Yapı anabilim dalı 3-1 Yrd. Doç. kadrosu
Bu kadroya daha önce aynı anabilim dalındaki öğr. gör. sınavından başarısız olan rektör yardımcısı Prof. Dr. S. Köse'nin kayınbiraderinin damadı Şevket Ateş alınmıştır.

Mühendislik Mimarlık Fak. İnşaat Müh. Geoteknik Uzman 3/1 Doktora Yapmış Olmak
Bu kadroya aynı üniversitedeki bir öğretim üyesinin eşi bir kamu kurumundan transfer edilerek alınmıştır.

Rektörlük Uzman 5/1 işletme bölümü mezunu olmak.
Uzman kadrosuna da AÖF mezunu aynı üniversitede çalışan şanslı bir memura verilmiştir.

Rektörlük Mimar Uzman 5/1 Mimarlık bölümü mezunu olmak
Bu kadroya rektörlük danışmanı mimar prof. Dr. Ayşe Sağsöz kendi yeğenini almıştır.

Rektörlük Beden eğtimi Uzman 5/1 Beden eğitimi ve spor öğretmenliği mezunu ve yüksek lisans yapmış olmak. (Öğretim görevlisi olarak atama yapılacaktır)
Bu kadroya İİBF Dekanı Prof. Dr. Kamil Yazıcı'nın öğretmen oğlu Ersan Yazıcı atanmıştır. Ortaöğretimde olan oğlunu normal tayın ile Trabzon'a aldıramayan Dekan bey oğlunu öğretim görevlisi olarak aldırmıştır.

Evet bu liste böyle uzayıp gidiyor?.

04/07/2005 tarihinde KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) için yayınlanan akademik personel (yakınları işe alma) ilanı ile bu kadrolara alınanların hemen hemen tamamının yetkili bir üniversite mensubunun kızı, çocuğu, eşi, yakını vb. olduğu görülmektedir.

Sayın YÖK yetkilileri acaba denetleme yetkilerini unuttular mı? KTÜ bir aile çiftliği olmaya devam ediyor.

Öğrenciler, Veliler sadece akraba, yakın olduğu için öğretim elemanlarını alan KTÜ'yü tercih ederken iyi karar verin

"Haber Gönder" yoluyla yazan: Sultan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber