Gazianten'te mum ışığında ders çalışıyorlar

Gaziantep'te elektriksiz, susuz ve sobasız evde 3 çocuğuyla yaşam savaşı veren annenin dramı yürek burktu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te elektriksiz, susuz ve sobasız evde 3 çocuğuyla yaşam savaşı veren annenin dramı yürek burktu. Battaniyeye sarılarak mum ışığında ders çalışan çocuklar, okuma azimlerini ortaya koydu.

İstanbul'a çalışmaya giden, ancak kendileriyle ilgilenmeyen eşinden 1 yıl önce boşanan 38 yaşındaki 5 çocuk annesi Mukaddes Topal, Perilikaya Mahallesi'nde kiraladığı tek odalı bir evde oturmaya başladı. Topal, en büyük kızı Neslihan'ın evlenmesi, diğer kızı Elif'in de "Ben artık bu yaşama dayanamıyorum" diyerek babasının yanına gitmesiyle, okul çağındaki 3 çocuğuyla baş başa kaldı. Hiç bir sosyal güvencesi olmayan ve komşularının yardımıyla geçinmeye çalışan Mukaddes Topal, geçtiğimiz ay elektrikleri ve suları da kesilince çaresiz kaldı.

Okula giden Mahsun (14), Cemre (10) ve Özlem'in (7) ihtiyaçlarını karşılayamayan ve sobaları olmadığı için geceleri çocuklarıyla battaniyeye sarılarak yatan anne Mukaddes Topal, çocuklarının mum ışığında ders yaptığını söyledi. Büyük oğlunun kendisine "Böbreklerimi satarım" dediğini belirterek düştükleri acı durumu anlatan anne Topal, "Ailemin dağılmasını istemiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den bize destek olmasını istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber