Yurt-Kur'un icraları Meclis'te

Haber Giriş : 17 Ekim 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt-Kur'un son iki yılda 196 bin eski öğrenciyi icraya vermesi Meclis'e taşındı. CHP hazırladığı kanun tasarısıyla, 253 bin borçlunun icradan kurtulmasını hedefliyor

CHP Gençlik Kolları, üniversite öğrencilerine verilen katkı ve öğrenim kredilerinin geri ödenmesini düzenleyen bir kanun teklifi tasarısı hazırladı. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın çalışması sonucunda ise bu tasarı kanun teklifi haline getirilerek, CHP Grubu'nda imzaya açıldı. CHP Gençlik Kolları Başkanı Fatih Pala, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla kanun teklifi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gençlerin, eğitimde fırsat eşitsizliği, çarpık sınav sistemi, kodlanmaya indirgenmiş hayaller gibi binbir güçlükle üniversiteye girdiğini söyleyen Pala, mezun olanların ise daha iş bulmadan, aldıkları katkı ve öğrenim kredilerini ödemek zorunda bırakıldığını ifade etti.

ÜNİVERSİTELERİN ticari hayatın konusu haline getirildiği ve hükümetin açıkları bu krediler ile kapatmaya çalıştığını öne süren Pala, Yurt-Kur'un geçen sene 96 bin üniversite mezununun ardından, bu yıl da 100 kişiyi icraya vereceğini açıkladığına işaret etti. Geçen yıl 66 bin kişiden kredilerin haciz yolu ile tahsil edildiğini söyleyen Pala, 96 bin 579'u öğrenim kredisi borçlusu ve 156 bin 812'si katkı kredisi olmak üzere toplam 253 bin 391 borçlunun 81 milyon 624 bin 669 YTL borcu bulunduğunu ifade etti. Hazırladıkları bu teklifin yasalaşması için kamuoyunun da gerekli desteği vermesinin önemine değinen Pala, bu amaçla, 1 ay süreyle bir de tanıtım çalışması yapacaklarını söyledi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber